Uspavajte bebu za manje od 5 minuta: Isprobane tehnike koje su roditelji podelili na mrežema

Uspavljivanje bebe može biti izazov za svakog novog roditelja, a održavanje mirnog sna može izgledati kao teška bitka. Međutim, postoje trikovi za spavanje koji su roditelji isprobali i podelili, pa možda vredi isprobati.

Bebe | yumama |
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

1. Metod reči sa dva slova

Jedan tata objavio je snimak koji pokazuje kako je svoju uplakanu ćerku uspavao za nekoliko sekundi, i to jednostavnim pevanjem reči "om", tihim glasom.

2. Voda koja teče

Jedna mama odlučila je da umiri novorođenče koje plače tako što je pustila vodu da teče na slavini u kupatilu, a onda bebu držala dovoljno blizu kako bi moglo da je čuje. Nekoliko sekundi i beba je zaspala.

3. Ljuškanje i izgovaranje "šššš"

Nežno ljuljajte bebu prilikom uspavljivanja i izgovarajte "šššš" nežnim i mirnim tonom. Doktor Karp koji je stručnjak za uspavljivanje beba, preporučuje i da ovom prilikom bebu povijete i držite je na boku dok šuškate nežno. Nakon uspavljivanja lagano je spustite u krevet na leđa.

4. Maramica

Ovaj tata došao je na genijalnu ideju. On je svoju bebu koja leži na leđima pored njega, lagano mazio nežnom maramicom preko lica. Posle 40 sekundi, njegova beba je čvrsto spavala.

5. Duboko disanje

Tata je uzeo svoju uplakanu bebu, a onda se prisetio da duboko disanje smiruje. Počeo je da ga pokazuje bebi i ona je zaspala za 30 sekundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 5 sledeca idi na stranu