Trik od 15 minuta zahvaljujući kome Italijanke jedu testeninu i mršave

Italijanke su poznate po tome da vole uživati u hrani, ali to ne znači da će se pomiriti s viškom kilograma. U održavanju vitke linije pomaže im i svakodnevni trik od 15 minuta koji svako može da primeni.

Dijeta | zadovoljna.hr |
Podeli
Sofija Loren, foto: Getty
Sofija Loren, foto: Getty

Italijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što žele, hleb, testeninu, sladoled, vino... Kalorije kontroliššu tako što jedu jednostavne i celovite namirnice, stavljaju manje preliva i umaka te jedu male porcije.

Zbog takvog načina konzumiranja hrane Italijanke ne moraju da idu na dijete, te ih ne praktikuju, a kako bi ostale vitke služe se i trikom koji je zapravo deo italijanske kulture – kad god su u prilici idu kratko da prošetaju, obično 15 minuta.

Italijanke ponekad šetaju i nekoliko puta dnevno i to obično posle obroka. No, tokom tih šetnji nećete ih videti da nose aparate za merenje koraka ili odeću za oblikovanje tela koja podstiče znojenje i mršavljenje.

Kaludija Kardinale, foto: Getty
Kaludija Kardinale, foto: Getty

Ialijanke tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zracima, porazgovaraju sa komšijama ili u šetnju idu s članovima porodice što im je i prilika da se druže.

Dobrobiti šetnje nakon jela dokazala je i nauka. Istraživanje objavljeno u časopisu "Diabetes Care" pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa.

Istraživanja su pokazala i da je šetnja posle večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernja tama mogu "reprogramirati" telesni sat te vam tako pomoći da bolje spavate, poboljšati probavu, smanjiti nalet insulina koji se događa nakon jela te ubrzati metabolizam – i sve to bez da uopšte imate osećaj da vežbate.

Izvor: Zadovoljna.hr

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 18 sledeca idi na stranu