Da li se grudi smanjuju tokom mršavljenja?

Kada gubite težinu, možete očekivati da se i vaše grudi promene tačnije smanje. Naime, grudi se sastoji od fibroglandularnog tkiva i masti, ali količina masti varira od jedne žene do druge. Fibroglandularno tkiva, prvenstveno se sastoji od mlečnih žlezda i vezivnog tkiva i stvara gustoću dojki. Grudi nekih žena sadrže samo 25 odsto fibroglandularnog tkiva i 75 odsto masnoća. Isto tako, masa grudi nekih žena je vrlo gusta sa svega 25 odsto masnog tkiva.

Dijeta | Super žena |
Podeli
Foto:Thinkstockphotos
Foto:Thinkstockphotos

Brzina kojom gubite kilažu ne utiče na elastičnost (ili opuštanje) vaše kože, uključujući i vaše grudi. Ali za njihovu jedrost držite svoju kilažu pod kontrolom, vežbajte grudne mišiće, spavajte u pravilnom položaju.

"Tokom procesa mršavljenja, uvek preporučujemo vežbe za gubitak težine. Kardio trening pomaže u sagorevanju masti, ali vežbanje jačine pomaže u ubrzavanju metabolizma. Ako izgubite težinu, vaš metabolizam se smanjuje, ali izgradnja mišića će pomoći da to vratite", kaže Fič.

Ukoliko spadate u ove prve onda mršavljenje može imati velik uticaj na smanjenje grudi, dok ako spadate u ove druge tada mršavljenje neće imati jako bitan uticaj.

Koliko će se vaše grudi smanjiti nakon mršavljenja zavisi od toga kako vaše telo gubi masnoću, a morate biti svesni da lokalizovano mršavljenje ne funkcioniše, odnosno nije moguće smršati svuda osim u grudima.

Kako stručnjaci kažu, gubitak kilaže, definitivno utiče i na grudi, ali zavisi koliko, a doktorka Anđela Fič, nutricionista Centra za gubitak težine Univerziteta u Sinsinatiju potvrdila je da je gubitak obima poprsja neminovan.

"Ne gubi se prvo obim u grudima, nego tamo gde ima najviše viška. Možda ćete se osećati kao da je sva težina koju ste izgubili, direktno otišla iz grudi, ali to verovatno nije slučaj. Zbog toga kako su grudi pozicionirane njihove promene su najvidljivije, pa je sasvim logično što ćete njihovo smanjivanje pre primetiti, nego smanjivanje leđa ili butina", kaže Fič.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 14 sledeca idi na stranu