Postoje privilegije ukoliko ste mršavi, a da li ste vi zadovoljne svojom kilažom?

Većina žena neće biti realna kada govori o svom izgledu, a kilogramima posebno. Tako mnoge "kukaju" zbog dva kilograma viška, pet centrimetara širih bokova... U anketi koju smo sproveli na našem portalu odgovarale ste anonimno i nadamo se iskreno.

Dijeta |
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Od 789 učesnica na pitanje "Da li ste zadovoljne svojom kilažom?" potvrdno je odgovorila 141 ispitanica. Uglavnom jeste zadovoljno njih 175, a 198 žena je reklo da sebe vide kao ženu koja "uvek ima pet kilograma viška". Vas 275 nije zadovoljno svojim izgledom i stanjem koje pokazuje vaga. Tako se još jednom potvrdilo da su gojaznost i kilogrami zaista večna tema, za žene pre svega. A ono što je dodatno zanimljivo nedavno je uveden jedan nov leksički termin koji ima veze sa kilogramima. U pitanju je izraz "tanka privilegija".

Te privilegije ne znače da vam je život lak, piše "Metro.co.uk", već da vam ga telesna težina ili boja kože ne otežavaju.

Možete biti tanki, beli, bogati i talentovani, ali se i dalje borite za sebe kao svi ostali. S druge strane, možete biti siromašni, debeli, crni, onesposobljeni i gej i imati divan život. Ali, statistički to sve je manje verovatno.

Dakle, "tanka privilegija", kao što sam izraz kaže, znači prednost koja se podrazumeva jer niste debeli.

Te prednosti su pretpostavka da ćete biti angažovani (gojaznost dokazano utiče na vašu sposobnost da se angažujete), zatim da ne osećate paniku da će neko komentarisati vaše telo, kao i da ste u stanju da se udobno smestite u prevozna sredstva bez brige o potrebi za dodatnim sigurnosnim pojasom.

Primeri tanke privilegije su i mogućnost da se jede u javnosti bez sramote, kao i mogućnost kupovine u standardnim brendovima, jer znate da imaju vašu veličinu u ponudi.

Ukoliko niste mršavi obezbeđen vam je "tanki prolaz", jer niste dovoljno veliki da ljudi to primećuju, komentarišu ili osećaju neobjašnjiv bes prema vama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 14 sledeca idi na stranu