Fitnes i dijeta

Pet vežbi za podizanje raspoloženja; možete da ih radite i kod kuće VIDEO

Fizička aktivnost ima veliki uticaj na naše zdravlje, a sledećih pet vežbi, koje su kombinacija različitih tehnika disanja i opuštanja, za cilj imaju povećanje fizičke i mentalne snage.

Petak, 06.05.2022.

12:23

Izvor: Super žena

Pet vežbi za podizanje raspoloženja; možete da ih radite i kod kuće VIDEO
Foto: Photographee.eu/Shutterstock

Podeli:

Poza deteta:

Otvara torzo i lakše možemo da koristimo tehnike disanja. Popularna je za odmor u svim praksama joge.

Pas okrenut ka dole:

Pas okrenut prema dole dosta utiče na pritisak. Nemojte da zaboravite da držate težinu u nogama i savijajte kolena ako vam se tetive kolena ne ispruže.

Most:

U pozi mosta lezite ravno sa savijenim kolenima dok podižete kukove prema gore. To omogućuje vašim grudima da se šire iz svog uvučenog položaja. Ovim se stvara osećaj samopouzdanja u vašem umu.

Položaj "mrtvaca":

Ovo je poza opuštanja. To je poslednja poza na kraju gotovo svakog treninga joge. Trebalo bi provesti 5 do 10 minuta ležeći u ovoj pozi za bolji efekat i podizanje raspoloženja

Stoj na glavi:

Stoj na glavi je namenjen za malo naprednije vežbače. Može pomoći u borbi protiv depresije. Ova poza pomaže u smanjenju proizvodnje kortizola, koji je poznat kao hormon stresa. Poza takođe daje energiju jer koristi brojne delove tela: ramena, glavu, tetive kolena, karlicu i abdomen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare