Aktuelno

Detaljan horoskop za 2022. godinu: Lavu teškoće na poslu, Vagama komplikovano u ljubavi

Pogledajte šta vam zvezde poručuju na polju ljubavi, posla i zdravlja za 2022. godinu. Astrolog Olga Savić, Venerasapapilotnom.com.

Subota, 25.12.2021.

08:13

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Nadamo se 2022-oj kao godini koja će ispuniti naša očekivanja (a obzirom na to koliko smo u prethodne dve godine zarozani, ta očekivanja su poprilična) ali ja ne mogu da vam obećam da ćete iz nastupajuće godine izaći baš toliko ekstatični kao što u nju ulazite.

Naime, u 2022-u ulazimo kroz kvadrat Saturna iz znaka Vodolije sa retrogradnim Uranom iz znaka Bika – energijom koja nas je pratila u prethodnih godinu dana i koja će obeležiti i godinu koja je pred nama. A kvadrat ove dve planete govori o nastavku sukoba staro – novo, o reformama, smenama sistema, stari obrasci funkcionisanja i uverenja se sukobljavaju sa novim, govori o snalaženju u okolnostima koje su komplikovane i zahtevne, govori o teškoćama, govori o tome da će dešavanja na kolektivnom i globalnom nivou jako uticati na naše sisteme vrednosti kao i na same naše finansije.
A baš te finansije i ono što nam je vredno su obeleženi retrogradnom Venerom u znaku Jarca na ulasku u ovu godinu, Veneri koja je u konjukciji sa Plutonom i sa Suncem. Kada pričamo o finansijama ovo su problemi u svim strukturama i na svim nivoima – sa jedne strane imamo basnoslovne sume novca u rukama pojedinaca, sa druge – imamo snalaženja i presipanja iz šupljeg u prazno kod „običnog“ čoveka. Kada pričamo o drugim stvarima koje su nam vredne – o emocijama – ove pozicije ukazuju na velike transformacije postojećih odnosa, na ozbiljne probleme u vezama, na odnose u kojima postoji „treće lice“, govore o manjku ljubavi i samopoštovanja, a pojačavanju žudnje i fazona „daj mi“, ali i o tome da će mnoge veze u kojima postoji izraženi problem u prethodnih par godina – sada doći do svoje završne faze.

Još jedna stavka koja nam je vrlo značajna i koja će nas pratiti tokom 2022-e godine jeste premeštanje ose čvorova u znake Bik – Škorpija. Bik predstavlja materiju, novac, sve ono što nam je vredno. Škorpija predstavlja banke, finansijske ustanove, nasledstva, transformaciju, gubitak, smrt. Pomračenja Sunca i Meseca pratiće nas kroz ova dva znaka i njihovo dejstvo ćemo osećati na najdubljem emotivno – intimno – mentalnom nivou kao i na onom materijalnom. Prosta simbolika bi bila – na jednoj strani ćemo gubiti, na drugoj dobijati. Možemo imati novac ali ne možemo imati bliskost i ljubav. Možemo imati emociju, ali nećemo imati ni cvonjka u džepu. 30-og aprila nas čeka prvo, delimično pomračenje Sunca u znaku Bika, 16-og maja totalno pomračenje Meseca u znaku Škorpije. Takođe, 25-og oktobra imamo delimično pomračenje Sunca u znaku Škorpije a 8-og novembra totalno pomračenje Meseca u znaku Bika.

I sad vi kažete – dobro, ne mrači više – a šta je sa Jupiterom u znaku Riba? Pa to je dobro, zar ne? Jupiter će u znaku Riba biti do 10-og maja, kada prelazi u Ovna i onda ponovo od 28-og oktobra do 20-og decembra. Sa pozitivne strane gledano – on će zaista doneti povoljnosti, dobre prilike za uspeh, mogućnost putovanja a aktiviraće i sve ono što je u nama duhovno. Biće u povoljnim aspektima sa Uranom i sa Plutonom – pa je itekako moguć i profesionalni napredak, ali i materijalno „obogaćivanje“. Sa ne baš pozitivne strane – Jupiter u Ribama može da donese uljuljkivanje u iluzije, okretanje isključivo ka duhovnoj strani a zanemarivanje svih ostalih segmenata života, a kada bude u konjukciji sa Neptunom koji se takođe nalazi u znaku Riba – može da donese prevare, obmane, laži, lažnu sreću, velike planove ali minorna ispunjenja istih – sve može ostati samo „u glavi“ ili na papiru – ali bez realizacije.

Da su tri Jupitera u Ribama tokom cele 2022-e godine – svejedno godina pred nama nije ni malo lagana, jednostavna. Ciklus promena se samo nastavlja i godina pred nama neće biti izuzetak.

*ALT

OVAN

Ljubav


Jupiter u polju tajni, neaktivnosti, pasivnosti, blokiranosti – baš i nije savršen podsticaj za kvalitetan odnos sa voljenom osobom. Odnos će imati svoje uspone i padove naglašeno sve do početka proleća – od tada, a pogotovo od trenutka kada Jupiter uđe u vaše polje ličnosti – početkom maja, ulazite u drugačiju fazu sa emotivnim partnerom – fazu razrešenja, pokreta, zaključaka – što kod nekih parova može rezultovati čak i brzinskom odlukom o početku zajedničkog života ili ulaska u brak, a u postojećim vezama može doneti nova, zanimljiva zajednička iskustva i olakšanu komunikaciju. Ono na šta treba skrenuti pažnju zauzetim Ovnovima jeste baš taj period do maja – kada postoji ozbiljan potencijal za ulazak u tajnu emotivnu priču koja bi mogla poremetiti mnoge vaše planove i doneti vam prilično velike komplikacije sa voljenom osobom. Takođe – sredina letnjeg perioda, kao i jesen 2022-e mogu biti vreme kada ćete partner i vi imati naglašenu tenziju i problem u komunikaciji. Sa manje nervoze, ovo će se dati prevazići. Slobodni Ovnovi - ako želite maksimalno da olakšate sebi – bolje preskočite prvi kvartal naredne godine. Odnosi koji budu tada pokrenuti nose jedan lep potencijal za probleme, komplikovanje sopstvenog života, trzavice. Svesna sam da ne možemo birati koga ćemo i kada zavoleti – ali ako ikako bude u vašoj moći – preskočite ovaj period. Od pred kraj aprila – potpuno drugačija priča. Osobe koje vam tada uđu u život donose lepršavost, velike strasti, uživanje i jedan dašak impulsivnosti – pa neće biti čudno ni ako brzinski donesete odluku o zajedničkom životu. Takođe – avgust, oktobar i decembar su isto odlični meseci za započinjanje novih emotivnih priča. Prošlost će tokom ove godine imati mali uticaj na vas – možda u prvih par meseci godine i od oktobra do kraja 2022-e.

Posao

Poslovno, u ovoj godini će se smenjivati faze planova, povlačenja ili čak blokiranosti sa fazama brzog napredovanja, razvoja, velikog priliva energije da zakoračite i pokrenete nešto novo. Dokle god Jupiter bude u vašem prirodnom dvanaestom polju – te uzlete kojima težite teško ćete moći da ostvarite. Do sredine proleća više je aktuelno planiranje i pripremanje za drugačiji način funkcionisanja, nove poslovne početke. Znači, do proleća imamo period istraživanja, priprema, kreativnosti, razmišljanja a od proleća – odgovornosti, noviteta, razvoja, velikih poslovnih aktivnosti koje su povezane sa brzim napredovanjem i promenama. Jesen 2022-e je posebno aktivna za vas – to je period u kojem može izgledati kao da imate premalo vremena za sve ono što je potrebno obaviti – pogotovo što tada postoji mogućnost da preuzmete previše obaveza na sebe ili da aktivirate dodatno poslovno angažovanje. Po pitanju finansija – godina koja nosi velike mogućnosti za zaradu, ali će troškovi sve vreme „pratiti u stopu“.

Zdravlje

Period do proleća može doneti pojačane probleme sa virusnim i bakteriološkim infekcijama, osetljivim sinusima i prehladama. Jesen – mogućnost povreda, potreba za oprezom u saobraćaju.

*ALT

BIK

Ljubav


Za Bikove je 2022-a godina velikih ličnih promena, ali i promena u sektoru partnerstava. Pomračenja Sunca i Meseca u ovoj će se godini dešavati u vašem znaku, uvodeći vas u potpuno nove životno – emotivne faze i tražeći od vas da se pokrenete. Što ste na te promene spremniji, svesniji da se od vas očekuju – lakše ćete i mirnije proći kroz talas transformacije koji zahvata vaša partnerstva i vas. Ovo je godina za definisanje postojećih veza, bilo da su one kratkotrajne ili dugotrajne – vreme je da se napravi presek – bilo u pravcu odvajanja (najpre zbog nezadovoljstva odnosom ili „treće osobe“), bilo u pravcu prelaska odnosa na viši nivo – ulazak u zajednički život ili bračnu zajednicu. Oni koji su već u braku – vaš odnos ulazi u fazu preispitivanja, a lako je moguće da će to preispitivanje aktivirati mogućnost ulaska u tajnu vezu ili zaljubljivanje u drugu osobu – najpre tokom drugog dela proleća i kroz leto 2022-e. Bikovi će u ovoj godini po pitanju ljubavi naučiti šta je ono što zaista žele i čemu se raduju. Ako je to partner – krenuće u ozbiljnijem pravcu. Ako nije – vreme odvajanja neizbežno dolazi. Slobodni Bikovi – za vas je ovo jedna vrlo aktivna godina, pomalo dramatična, po malo više ispunjena strastima a jednim delom i prošlost može imati veliku ulogu u vašem ljubavnom životu. Period do ulaska u proleće vratiće neke „stare znance“, ali će istovremeno kroz posao i društvo, izlaske, društvene mreže doneti nove ljubavne prilike. April donosi ljubavne zanose, priče koje su obojene romantikom (ali eventualno i tajnom) dok će maj i jun biti posebno lepi – vi ste u nekoj, svojoj energiji i osećate se odlično i emotivne veze započete u tom periodu doneće vam veliko ljubavno zadovoljstvo. Septembar je takođe za vas ljubavno dobar, dok će oktobar, novembar i decembar – ponovo aktivirati mogućnost ljubavnih „povratnika“.

Posao

I poslovno je ovo godina promena za vas. Prethodna, 2021-a je donela komplikacije, pritiske, reorganizaciju koja vam nije odgovarala i teškoće u poslovnom sektoru, ali i vaš osećaj zablokiranosti i nemogućnosti da pobegnete iz situacija, napravite iskorak i promenu. Takođe, sektor finansija je bio u opadanju, prilivi smanjeni a troškovi pojačani. U ovoj godini se lakši put ka tim istim promenama otvara i to najpre u njenoj prvoj polovini. Ovo jeste dobar period da se napravi iskorak – Iako ćete vi imati još mogućnosti tokom ostatka godine, ali ne toliko dobrih i one mogu biti obojene vašom impulsivnošću, a samim tim – postoji šansa i za pogrešne korake. Sektor podrške, prijatelja i onih koji vas „guraju“ napred obojen je Jupiterovom energijom tokom prvih pet meseci i trebali biste da dozvolite onima koji vam žele dobro da utiču na vas, otvore vam nova vrata i podstaknu vas na promenu. Kada je finansijski segment u pitanju – drugi deo godine nije savršen i može vam doneti povećanje troškova i zabrinutost oko novca.

Zdravlje

Svoje zdravstveno stanje biste trebali redovnije da kontrolišete, jer se problemi na koje ne obraćate pažnju ili ih zanemarujete – mogu pojačati. Češće zdravstvene tegobe hroničnim bolesnicima.

*ALT

BLIZANCI

Ljubav


Jupiter u znaku Riba vam odgovara u poslovnoj, ali ne u emotivnoj sferi – Jupiter je planeta koja predstavlja vašeg partnera a znak Riba je u kvadratnom aspektu sa vašim (aspekt kvadrata inače označava napetost, sukob, „borbu“). Iz tog razloga je izvesno da ćete do proleća 2022-e voljena osoba i vi češće imati razmirice koje mogu biti potaknute i nekim situacijama iz prošlosti koje se ponavljaju, i povremenom sumnjom i ljubomorom (i partnerovom, ali posebno vašom), ali i sitnicama koje se dešavaju na dnevnoj bazi. No, malo je verovatno da bi ovaj period doveo do trajnih prekida u vezama ili brakovima – do po koje „pauzice“ možda da. Još jedan napet period je tokom jula i avgusta – kada vaše rasprave mogu biti ozbiljnije i obojene težom energijom. I poslednji kvartal ove godine – još jedan talas lošije komunikacije. Ono što je najbitnije tokom cele 2022-e jeste da svoju impulsivnost i sklonost ka ishitrenim odlukama kada su partnerstva u pitanju – obuzdate. Da stabilnost i sami odnosi kod nekih Blizanaca jesu ugroženi, to zaista stoji – ali otvoreni razgovori i obostrano poštovanje i spremnost da se sasluša druga strana – itekako mogu biti od pomoći. Slobodni Blizanci – za vas je 2022-a vrlo ljubavno aktivna. Ni novi ni stari počeci nisu problem, problem je da započete veze postanu stabilne i potraju. Vi kao da u ovoj godini „vežbate ljubav“ – lako započinjete, ali još lakše odlazite zato što vam u vezi nije zanimljivo ili zato što je nešto drugo privuklo vašu pažnju. Februar, mart i deo aprila su posebno inspirativni za vas a osobe koje se pojavljuju su baš po vašoj meri. Takođe, jun i jul su vrlo interesantni a moguće je da u tom periodu osvojite i više osoba. Od oktobra uplovljavate u fazu prošlosti i sve do kraja godine bivši partneri će češće pokušavati da ponovo postanu aktuelni u vašem životu.

Posao

Jupiter aktivira vaše polje karijere i pošto je to planeta u svom sedištu, jaka – sigurno je da je pred vama godina velikih poslovnih preokreta i promena. To što će polje karijere i posla biti podržano Jupiterom ne znači da će vam sve ići na ruku i da ćete baš lagano doći do pozicija i stabilnosti ili promene koju želite. Januar i februar će vam oduzeti mnogo snage a neće vam baš pružiti zadovoljavajuće rezultate. No, zato je mart više nego dobar i za promene ali i za nove ideje i rešenja koja dolaze sa vaše strane. Tokom aprila vodite računa da ne poletite previše, da ne napravite neku veću brljotinu na poslu a takođe bi bilo dobro da ne verujete baš stopostotno tuđim obećanjima. Od ulaska u maj i tokom juna – imate odlične predispozicije za nove saradnje. Letnji period vam je prilično korektan, ali je zato jesen dosta napeta i sa većim problemima. U tom periodu ćete imati previše obaveza a istovremeno biti skloni povlačenju vrlo ishitrenih poteza i izjava – što se može pokazati kao pogrešan potez. Finansije – vrlo šareno.

Zdravlje

Proleće i jesen su godišnja doba u kojima ćete biti izraženo osetljivi. Mogući su pojačani problemi sa respiratornim sistemom, alergije i pad imuniteta. Tokom cele godine – osetljivost na stres.

*ALT

RAK

Ljubav


Slika ulaska u 2022-u godinu govori da je pred Rakovima period u kojem je potrebno napraviti velike promene u emotivnim odnosima. Ovo je na neki način sudbinska godina za vas ukoliko ste u paru i u njoj će se „odlučiti“ na koju stranu idete – da li podižete odnos na viši nivo, da li partner i vi zaista delite bliskost i intimu ili ste jedno sa drugim zbog navika i nekog tipa sigurnosti, možda i finansijske. Odnosi u kojima postoji neki vid trpljenja imaće par „prelomnih“ trenutaka u 2022-oj. To je period do ulaska u proleće, avgust i novembar mesec. Neki odnosi u ovim periodima mogu prestati da postoje, a oni koji budu našli snagu da naprave neophodne promene – nastavljaju dalje, ovog puta osnaženi i stabilniji. Ovo je i godina dubljeg vezivanja i spajanja, pa će period od proleća do jeseni pokrenuti mnoge parove na zajednički život, ulazak u brak i planiranje porodice. Preporuka za Rakove jeste da ne ostavljaju nerešena pitanja i ne guraju stvari „pod tepih“ kada su njihova partnerstva u pitanju – jer sve ono što budete potisnuli ili prećutali – doći će na dnevni red u novembru, a tada može doneti veći problem u odnosu. Slobodni Rakovi – period do marta potencira na prošlosti – mogući su „povratnici“ ali i počeci odnosa u kojima postoji razlika u godinama, statusu, udaljenost, zauzetost. Ovo je na neki način sudbinski period za vas jer će vam se pojavljivati osobe koje nose važne životne lekcije za vas. U suštini, celokupna godina je takva – Rakovi uče o ljubavi na komplikovaniji način ali istovremeno uče i da se suoče sa sopstvenim strahovima kada je prepuštanje u pitanju. April može doneti novu, veliku ljubav u vaš život, možda i nekog ko ne živi blizu vas, možda i tajnu priču. Jul i avgust su takođe vrlo intenzivni, ovo je period kada blistate i privlačite udvarače. Poslednja tri meseca 2022-e aktiviraju ponovo prošlost i ljubavnu karmu.

Posao

Tranzit Jupitera kroz znak Riba aktivira vaše polje inostranstva, putovanja, planova, obrazovanja i učenja, takozvano sudbinsko polje. U godini ste u kojoj trebate da pustite ustaljena razmišljanja, možda i ustaljene poslove i date sebi priliku za nešto novo, usudite se da napravite iskorak. Vaš finansijski segment je već prilično dugo pod pritiskom, a slično stanje će se nastaviti i početkom godine. Moguće je da će vam i ovo dati taj konačni podsticaj koji vam je potreban da iskoračite iz „sigurne zone“ i usudite se na velike promene. Tokom cele prve polovine godine rešavaćete sva pitanja vezana za poslovni segment i napraviti solidnu osnovu da možete da se opustite i odmorite tokom leta. Jesen 2022-e, tačnije period od septembra znatno popravlja vašu materijalnu situaciju i donosi vam prave rezultate svega što ste uložili u posao. Decembar može biti nešto komplikovaniji, najpre zbog velikog broja obaveza, ali i zbog loših odnosa u poslovnom okruženju. Tokom cele 2022-e očekujte veliku pomoć od strane prijatelja.

Zdravlje

Promenljivo zdravlje tokom ove godine. Stres i promene kojima ste izloženi mogu se odraziti i na mentalno i na fizičko zdravlje. Osetljiv je stomak, mogući su problemi sa žlezdama i hormonima.

*ALT

LAV

Ljubav


Tranzit Saturna kroz vaše polje partnerstava se nastavlja i tokom cele 2022-e godine. A gde je Saturn, tu je otežanje, preispitivanje, pritisak odgovornosti. Dejstvo Saturna dodatno je pojačano kvadratom sa Uranom koji tranzitira kroz vaše polje statusa i pomračenjima koja će se ove godine dešavati na osi – porodica, stabilnost, temelj – status (ovde mislimo na bračni i emotivni status). Sve zbirno, 2022-a nije baš lepršava u onoj meri u kojoj biste vi to želeli jer se nastavlja „preispitivanje“ i odnosa u kojima ste, ali i lično vas – u smislu koliko ste zreli, odgovorni i spremni da funkcionišete po principu MI, a ne po principu JA. Prvih pet meseci je posebno zahtevno za one koji su u paru i ovaj period može doneti sklonost raspravama, iznenadne neočekivane promene u odnosu, pa i mogućnosti prekida i razdvajanja (tokom januara i februara sukobi mogu biti i zbog sumnji u vernost i drugih osoba koje se mešaju u vaš odnos). Jun, jul, avgust i septembar su dosta mirniji – letnje doba je uvek „vaše“ – u njemu se bolje osećate, bolje snalazite i lakše funkcionišete sa voljenom osobom. Oktobar i decembar su neutralni, ali je novembar dosta komplikovan, naročito za one koji žive zajedno ili koji su u braku. Da ne bude da je sve baš tako sivo – mnogi Lavovi koji su u dužim emotivnim vezama baš tokom leta se mogu odlučiti za početak zajedničkog života i formiranje porodice. Slobodni Lavovi – za vas je taj period do proleća vrlo zanimljiv jer može doneti ozbiljno partnerstvo i osobu sa kojom možete graditi stabilan odnos. Ukoliko ipak ostanete sami, ne brinite – leto, a naročito avgust imaju na vas ljubavno – sudbinski uticaj – i opet u prvi plan izlazi – ozbiljna emotivna priča. Jesen više miriše na neobavezno, na lake i lepršave kontakte, na više udvarača koji su „u igri“. Godina koja će promeniti vaš odnos prema ljubavi i pripadanju.

Posao

Poslovni segment je mesto uglavnom komplikacija i velikih teškoća koje su bile naglašene u 2021-oj godini, a jednim delom će se preneti i u 2022-u. Sve u vezi posla se menja i postaje nesigurno – koliko god vi bili sposobni i samouvereni, u ovakvim okolnostima se teško snalazite i umete da „zablokirate“ , pogotovo što nemate podršku koju ste očekivali. Saturn preko puta vašeg znaka donosi vam ozbiljne saradnike ali isto tako i poslovne odnose koji su po vas dosta zahtevni i koji od vas traže veliku posvećenost i odgovornost. Do pred kraj maja meseca imaćete velike oscilacije i po pitanju zarade i po pitanju stabilnosti – prave promene kojima se nadate kreću tek od tog perioda i u stvari su uvod za sve ono što će se dešavati od jeseni i kroz kompletnu 2023-u godinu u kojoj ćete zasijati u potpunosti. Do oktobra ćete pokrenuti priče koje su dosta ozbiljne, a mogu se vezivati i za inostranstvo. Oni koji se bave privatnim poslom uneće velike promene u način rada i ponude – što će se pokazati kao pravi potez.

Zdravlje

Zdravstvene tegobe su uglavnom prouzrokovane stresom i nestabilnim mentalno – emotivnim stanjem. Potencijalno naglašena problematika tokom proleća i jeseni 2022-e.

*ALT

DEVICA

Ljubav


Ulazak Jupitera u polje partnerskih odnosa neće se na sve emotivne ili bračne priče odraziti na isti način. Naime, osnovno Jupiterovo svojstvo kada aktivira neko polje ili planetu jeste da uveća i proširi ono što zatekne – samim tim, ukoliko je odnos sa voljenom osobom u dužem vremenskom periodu bio nestabilan – slobodno možete očekivati da se razdor pojačava, pa čak i da dođe do prekida mnogih odnosa, najpre do kraja proleća 2022-e a onda i na jesen iste godine. Oni odnosi u kojima razumevanje, stabilnost, bliskost i međusobno poštovanje imaju primat nad svim ostalim – mogu samo doživeti procvat i dublju povezanost. Šta više, mnoge Device koje su u vezama mogu se odlučiti za vrlo ozbiljne korake – za ozvaničavanje odnosa, veridbu, ulazak u zajednicu, brak, pa čak i planove o formiranju porodice. Za tako nešto najlepši je prolećni period, posebno april 2022- e godine, kao i septembar – koji je tradicionalno vaš mesec. Za Device je ovo godina važnih odluka po pitanju partnerstava – onih koje menjaju život. Slobodne Device – prilično dugo planete nisu na vašoj strani i u prethodnim godinama donosile su vam ili vrlo zahtevne emotivne priče ili su vas usmeravale na poslovni segment, dajući vam malo prostora za ljubavna dešavanja i opuštenost. U ovoj godini će se ovakav trend definitivno promeniti. To što će Jupiter ući u vaše polje partnerstava doneće neki vid euforije kod novozapočetih ljubavnih priča, osećaj „to je to i šta mi tu imamo da čekamo“, pa nije ni čudo što će mnogi emotivni odnosi započeti u 2022-oj godini imati brz tok, brzo vezivanje i isto tako brze odluke o dizanju odnosa na viši nivo. Sam početak godine vezuje se ili za ljubavnu prošlost ili za početke sudbinsko – karmičkih veza.Odličan meseci za nove ljubavi su mart, april, jul, kao i septembar 2022-e godine.

Posao


Saturn u polju poslovne svakodnevice i odnosa sa kolegama i u prošloj godini vam je doneo povećanje zahteva, veliko ulaganje energije kroz poslovni segment i nestabilne odnose sa onima sa kojima sarađujete. Ovaj trend se neće nešto naročito promeniti ni u 2022-oj godini koja je za vas vreme konstantnog dokazivanja, vreme kada morate da budete posebno organizovani, fokusirani i stabilni u poslu. Kao i u emotivnom segmentu, Jupiter će dvojako delovati na vaše poslovne odnose – neke Device će tokom ove godine prekinuti radni odnos jer više ne mogu da se pronađu u postojećem poslu i okrenuće se planovima koji se možda vezuju za privatni biznis. Drugi pripadnici ovog znaka mogu da očekuju unapređenja, učvršćivanja pozicija, nova poslovna partnerstva – koja bi se mogla pokazati kao vrlo isplativa i dugoročna. Najbolji periodi za promene su tokom aprila i leta 2022-e godine. Novembar i decembar mogu doneti ozbiljnije komplikacije u vašoj poslovnoj sferi i manjak finansija.

Zdravlje

Češće alergije i respiratorne infekcije, što posebno može biti pojačano tokom jesenjih meseci. Potreba za češćom kontrolom kod hroničnih bolesnika. Stariji – problemi sa cirkulacijom i venama.

*ALT

VAGA

Ljubav


Retrogradnost vaše vladarke Venere početkom godine i to u polju koje govori o stabilnosti, temelju, porodici – ne obećava lake zadatke, naprotiv govori o tome da Vage po pitanju partnerstava moraju značajno da se uozbilje, bilo da su u vezama ili u braku. Osa čvorova i eklipse u znacima koji kod vas govore o ličnim vrednostima voljene osobe i vas takođe su pokazatelj da je 2022-a godina „testiranja“ u smislu – možete li partner i vi da se promenite i prilagodite jedno drugom, da se povežete istinski ili ne, da li delite iste sisteme vrednosti, ista razmišljanja, načine funkcionisanja, snove. Zato će ovo biti godina kada će doći do podvlačenja crte u mnogim odnosima, ali i godina u kojoj će se one priče koje imaju osnova da traju pokrenuti, porodice proširiti za po kojeg novog člana – trud će dati rezultate, bilo da je vaš cilj stabilizacija odnosa ili njegovo napredovanje, definisanje. Do kraja januara – komplikacije, težina, vaš lični osećaj stagnacije ili vrtenja u krug. Ni februar nije spektakularan, pogotovo za bračne odnose i one Vage koje žive sa partnerom. Posle toga ulazite u mirniju i ispunjeniju ljubavnu fazu koja će uglavnom mirno funkcionisati sve do jeseni 2022-e – naročito do novembra, koji može biti pored januara i februara najkomplikovaniji mesec za vaša partnerstva. Slobodne Vage – od polovine februara pa do kraja aprila imate period koji je izuzetno povoljan za početke novih emotivnih priča. Da li će se one pretvoriti u nešto ozbiljnije pokazaće vreme od maja do oktobra – u tom periodu slede prve „provere“ trajnosti i vrednosti odnosa. Sledeći dobar momenat za ljubav je tokom letnjih meseci i kroz septembar, a pred kraj godine očekujte istovremeno ljubavne „povratnike“ i osobe koje tek pokušavaju da vas osvoje. Za vas je 2022-a godina vreme vrlo intenzivnih, ali i komplikovanih ljubavnih priča.

Posao

Jupiter će do maja a onda ponovo tokom novembra i decembra tranzitirati kroz polje koje se vezuje za poslovnu svakodnevicu, obaveze, usluge, kolegijalne odnose. Može vam doneti proširenje poslovanja, više obaveza na dnevnoj bazi ali u određenim vremenskim periodima i potrebu da napravite neku veću promenu u svom poslovnom sektoru, da preuzmete previše obaveza na sebe, da radite više poslova paralelno. Njegov uticaj krajem proleća, tokom leta i do pred kraj oktobra takođe će potencirati na poslovnoj tematici, na partnerskim odnosima, na promenama – pa je pred Vagama godina u kojoj će se lepo naraditi, doduše i videti rezultate svog tog rada (mada će vam i sklonost ka troškovima biti pojačana). Takođe, planovi i poslovi koje pokrenete u prvom kvartalu 2022-e od ulaska u drugi kvartal počeće intenzivnije da se razvijaju. Drugi deo godine je manje poslovno zahtevan, a na jesen čak i oni poslovi, projekti ili dogovori koje niste uspeli da pokrenete do tada – mogu se aktivirati.

Zdravlje

Jupiter u polju navika, zdravlja i bolesti je super kada iole vodite računa o sebi, jer vas njegov uticaj čuva. No, ukoliko zapostavljate svoj organizam, ne vodite računa o sebi, ukoliko ste skloni lošim navikama – može se pokazati kao prilično opterećujuć. Kontrolišite se redovno i ne zanemarujte zdravlje.

*ALT

ŠKORPIJA

Ljubav


Očekuje vas prelomna godina po mnogim pitanjima, pa i kada pričamo o partnerstvima. Naime, Uran je već neko vreme u vašem partnerskom polju, a tokom 2020-e (na kratko) i tokom 2021-e ( kompletna godina) Saturn u tranzitu kroz polje koje govori o porodici, stabilnosti, korenu – pravio je kvadrat sa tim istim Uranom, unoseći u mnoge odnose turbulentnost, promene. Taj kvadrat će nam biti aktuelan i tokom 2022-e s tim što će se i pomračenja dešavati na osi vi – partner. Pomračenja najavljuju nove faze koje u početnom momentu donose neprijatnost i težinu. Jasno vam je iz ovog navedenog da je pred zauzetim Škorpijama godina promena po pitanju partnerstava. To ne znači automatski da će vaše emotivne veze i brakovi „popucati“ već da će se definisati u kom pravcu partner i vi idete. Neko zaista hoće otići put razvoda, prekida, ali će biti i onih koji će krenuti put zajedničkog života, braka, porodice ili će pronaći model da funkcionišu zajedno i prilagode se jedno drugom. Prosto rečeno – ono što prođe Saturnove testove (vreme, težina) nastaviće da se razvija, a ono što ne prođe – i vreme je bilo da se završi. Za formiranje porodice, ulazak u zajednički život, brak, prinove – odličan je period do maja i na jesen. Loši periodi – april (tajne veze), maj, jul, novembar. Slobodne Škorpije – energija Jupitera u polju ljubavi svakako će vam doneti i potrebu za zabavom i uživanjem, ali i nove kvalitetne emotivne prilike. Tokom januara i februara prošlost će imati prednost i u tom periodu su moguće obnove ljubavnih veza. April – sklonost tajnim odnosima, romantične avanture za koje brzo možete shvatiti da vam ne donose ono čemu ste se nadali. Avgust – komplikovane veze, ali duboka emotivna povezanost. Od oktobra do kraja godine – još jedan „krug“ koji se vezuje za prošlost. Takođe, odnosi zasnovani na velikim strastima.

Posao

Jupiter će vam davati kreativnost, dobre ideje, podsticaj tokom prvog kvartala 2022-e kao i tokom novembra i decembra. U periodu od maja do kraja oktobra biće u vašem sektoru koji se vezuje za poslovnu svakodnevicu i obaveze pa u tom periodu očekujte manifestaciju i rezultate onoga što pokrenete i zamislite do maja. Godina pred vama je poslovno dosta zahtevna, ali jednim delom lakša od 2021-e jer ste negde već prihvatili da bez posvećenosti poslu na dnevnoj bazi i bez velikih promena – nećete moći da funkcionišete uspešno i dobro zaradite. 2022-a je bolja po pitanju zarada, ali će paralelno rasti i troškovi – naročito oni koji se vezuju za porodicu i za partnerstvo u kojem ste. Napeti periodi na poslu mogu biti tokom jula i avgusta, kao i novembra. To je vreme u kojem učite kako da funkcionišete sa onima sa kojima se ne slažete i za koje osećate da vas koče u poslu. Retrogradno kretanje Marsa od oktobra do kraja godine donosi troškove, poreze, opomene i manjak novca.

Zdravlje


Godina u kojoj biste više trebali da se bavite i svojim telom, ali i svojom psihom. Preporučuje vam se fizička aktivnost. Moguće tegobe se vezuju za kičmu, zube, zglobove i nervni sistem.

*ALT

STRELAC

Ljubav


Jupiter, vladar vašeg znaka ulazi u Ribe – polje koje predstavlja vašu porodicu, stambeni prostor, stabilnost, koren. Pa će se tako kod pripadnika vašeg znaka aktivirati – ulaganja u stambeni prostor, proširenje stambenog prostora, kupovina stana....ali i „proširenje“ porodice kroz nove članove. Roditelji vam mogu imati zdravstvenih teškoća, pogotovo na proleće 2022-e godine. Neki Strelčevi koji su u emotivnim vezama baš u ovoj godini će doneti odluku o zajedničkom životu, braku, potomstvu. No, da ne bude da je sve baš tako jednostavno (a nije) – ova godina vam donosi i povećanje izdataka i troškova za članove porodice i za stambeni prostor, donosi vam da će vam bavljenje porodicom i porodičnim odnosima odvlačiti dobar deo energije i možda vas ometati u nekim drugim sektorima. Takođe, u partnerskim odnosima će biti dosta izazova i komplikacija tokom 2022-e i to posebno početkom godine do polovine februara, onda tokom maja meseca, tokom septembra – i posebno u periodu od polovine oktobra pa sve do kraja godine. U ovim periodima odnos i komunikacija sa voljenom osobom će biti komplikovaniji nego inače, a posebno je napet taj jesenji termin (koji će se protegnuti jednim delom i na 2023-u) jer će tada Mars, planeta akcije ali i verbalne agresije biti šest meseci u vašem polju partnerstava. Slobodni Strelčevi – vama Jupiter u polju doma baš i neće prijati za ljubavne „akcije“ – šta više, možete se „usedeti“ kod kuće, trošiti.....i jesti. Eventualno preko društvenih mreža mogu postojati neki kontakti, ali to se vrlo lako može pokazati kao zaluđivanje i previše očekivanja. No, od prolećnih meseci isti taj Jupiter aktivira vaše polje ljubavi i sve do jeseni 2022-e imaćete jedan prilično vruć period za flertovanje i emocije. A na jesen, ulazite u retro fazon i očekujte bivše partnere i poznanike.

Posao

Januar ćete prespavati, kukati kako ste tanki sa finansijama i uglavnom se rekreativno baviti poslom. No, već od februara i tokom većeg dela proleća ulazite u fazu da želite nešto da promenite ODMAH, jer će pritisak okolnosti i obaveza biti prilično težak za izneti. Uostalom, već odavno se ne osećate baš dobro u onome što radite i shvatate da vam je promena neophodna. Neki od vas će se odlučiti za pokretanje privatnog posla – ako to radite, napravite dobar plan, istražite tržište i ne jurcajte – Saturn u vašem polju komunikacije, dogovora, mentalnih aktivnosti – već prilično dugo vas uči da se ništa ne dešava i ne rešava preko noći, već mora postepeno, kroz trud i čekanje pravog trenutka. Maj i jun bi se mogli pokazati kao pravo vreme za tako nešto. Uglavnom korektno poslovno funkcionisanje do jeseni, tačnije do oktobra meseca – a onda kreće pravi rolerkoster za vas. Previše svega, samo mira i normalnog poslovnog funkcionisanja premalo. Vodite računa tada o komunikaciji, sopstvenoj impulsivnosti.

Zdravlje

U prolećnom i jesenjem periodu ćete biti dosta osetljivi. Možete imati problema sa imunitetom, ali i sa stomakom (regulišite više tu ishranu i uvedite se u red), kao i sa pritiskom i lošijom cirkulacijom, nervima.

*ALT

JARAC

Ljubav


Retrogradna Venera u vašem znaku početkom ove godine obeležiće sve ono što se vezuje za ljubav, bilo da ste slobodni ili zauzeti – a to su velike promene, velike transformacije u odnosima ali i u vašoj ličnosti i načinu gledanja na emocije, vraćanje u prošlost i na prošla pitanja sa partnerom. Kod onih koji su u vezama i brakovima, suštinski sve će se svoditi na jednu te istu temu – vredim li ja tebi dovoljno i vrediš li ti meni dovoljno – da bismo mogli nastaviti dalje, graditi naš odnos? Ovo dodatno pokazuje i Saturn u vašem polju ličnih vrednosti u kvadratu sa Uranom iz polja ljubavi, životnih zadovoljstava, kao i osa čvorova i pomračenje koje će se kod vas događati u poljima – ljubav – uzvraćena ljubav. Kod nekih pripadnika vašeg znaka – postojaće treća osoba (bilo kod partnera, bilo kod vas) zbog koje će dolaziti do problematike u vašem odnosu. Kod drugih – jednostavno, učićete da prevazilazite razlike koje evidentno postoje. Napeti periodi koji mogu dovesti i do prekida nekih odnosa su sam početak godine, maj i jun kao i oktobar, novembar, decembar. U ovoj će godini neki odnosi preći na ozbiljniji nivo – naročito tokom proleća i jeseni – moguća su ozvaničenja i veridbe, zajednički život i brak. Slobodni Jarčevi – početak godine – tačnije januar i februar – vraćaju vas korak unazad, na sve one priče koje su ostale nerešene, nedovršene, bez zaključka. Za još jedan pokušaj – pa šta god da od tog pokušaja ispadne. Mart, maj, jul, septembar i decembar – odlični su periodi za ljubavne priče – ali slobodno računajte da ćete tokom cele godine imati više komunikacije, aktivnosti, druženja i kontakata sa suprotnim polom. Ako bismo birali najbolji period za ljubav, onda je to proleće – osoba sa kojom pokrenete priču tada doneće vam veliki zanos, romantiku i zaljubljenost, a postoje dobre šanse da ovo i potraje.

Posao

Vaš vladar u polju finansija i ličnih vrednosti uči vas baš teške lekcije, jel da? Tera vas da budete maksimalno odgovorni i organizovani i po pitanju posla i po pitanju novca, a nije baš široke ruke kad daje nagrade....Traži od vas da odvojite žito od kukolja – da shvatite koji poslovi ili koji vaši načini funkcionisanja jesu dobri, a koje morate da pošaljete u zaborav. Traži da zadržite ono što zaista vredi, a da sve drugo menjate – jer ćete jedino na taj način dobiti i izvući najbolje kada je posao u pitanju. Jupiter će do maja a onda tokom novembra i decembra biti u vašem polju komunikacije, informacija, spoznaja, dogovora, mentalnih aktivnosti – što je za vas prilika da naučite i dogovorite nešto novo, da dođete u kontakt sa osobama i firmama koje su za vas dobre. Imaćete dobre ideje, kreativnost, vaše će reči i postupci imati snagu – a sve to jesu odlični preduslovi za napredovanje i razvoj. Drugi deo godine je povoljniji poslovno za vas, ali prvi deo i pored teškoća donosi da pravite okvir za promene.

Zdravlje

U ovoj se godini više krećite, vežbajte, šetajte. Imaćete povremenih problema sa imunitetom, naročito tokom proleća i na jesen. Kod starijih – tegobe sa venama i krvnim sudovima.

*ALT

VODOLIJA

Ljubav


Saturn u vašem znaku (nećete ga se rešiti do proleća 2023-e) u kvadratu sa Uranom iz polja stabilnosti, sigurnosti, korena, porodice, retrogradna Venera iza leđa a osa čvorova u poljima koje govore o privatnom i javnom životu....pa, onako na prvi pogled – ne izgleda kao da ćete mi se lako provući kroz 2022-u kad su emotivne relacije u pitanju. Saturn vas uči da istrajete i budete odgovorni prema onim odnosima koji vrede, njegov kvadrat sa Uranom – da je potrebno uneti promene da bi veza ili brak opstali, osa čvorova i pomračenja – da će neki odnosi biti prekinuti, a drugi se pak dići na viši nivo (itekako su u ovoj godini moguća ozvaničenja veza, ulasci u brak i formiranje porodice jer ćete imati potrebu da se „skrasite“), a retrogradna Venera – da preispitate svoje emocije – ima li ih ili nema, i da li su one usmerene na trenutnog partnera ili na nekog desetog. Ukoliko očekujete da će vam ovo u emotivnom smislu biti lagana i lepršava godina – to se neće dogoditi. Ovo je godina odvajanja žita od kukolja – a to ume da bude prilično neprijatan i teskoban posao, ali će zato pogača napravljena od tog istog, čistog žita – biti fenomenalna. Generalno gledano – drugi deo godine je jednostavniji i obojen lepšom energijom (sem novembra). Slobodne Vodolije – prošlost na početku godine, prošlost na kraju godine. To ne moraju biti bivši partneri, može biti i sličan tip veze ili osoba po karakteru slična bivšem partnetu. Mart mesec donosi baš onaj tip priča koji vi volite – ludo, brzo, električno i sa puno strasti. April ljubavno preskočite a od maja se „bacite na posao“ jer ste u periodu intenzivnih komunikacija, dešavanja i udvaranja koji će potrajati skoro do septembra. Kraj godine može doneti dvoumljenje između nove osobe i bivšeg partnera koji se ničim izazvano ponovo pojavljuje u vašem životu.

Posao


Tokom januara i jednim delom februara ćete se više baviti tekućim poslovima. No, od tog perioda pa sve do polovine aprila – za vas je odličan trenutak da pokrenete ili nešto potpuno novo, da pronađete novi posao ili da u postojeći ubacite potpuno nove elemente koji će brzo dati vrlo opipljive rezultate. Takođe, period od maja do oktobra je poslovno dosta stabilan, sem drugog dela jula i prvog dela avgusta koji mogu biti turbulentni i napeti kada su odnosi u poslovnoj sferi u pitanju. Oktobar i decembar su poslovno odlični, pogotovo što vam tada ponovo mogu doći neke šanse na dnevni red – one za koje ste već mislili da od njih ništa biti neće. Tokom novembra vrlo vodite računa u odnosu sa šefovima, i ovo je jedan od meseci u kojima možete u treptaju oka doneti odluku o prekidu poslovnog angažmana. Vodolije će biti sklone pokretanju privatnih poslova – najbolji meseci za to su mart, maj i septembar. Imaćete veće finansijske prilive u ovoj godini, ali i troškove koji će ih pratiti u stopu.

Zdravlje

Više kretanja, regulisanje ishrane i češće kontrole kada su hronični problemi u pitanju. Zdravstveno ste posebno osetljivi tokom januara, maja, jula i novembra meseca 2022-e godine.

*ALT

Detaljan horoskop za 2022. godinu

RIBE

Ljubav


Da, da – Jupiter ulazi u vaš znak i biće u vašem polju ličnosti do početka maja, a onda ponovo od pred kraj oktobra do kraja 2022-e godine. Ne, ne – njegov tranzit ne znači da će sve sad samo od sebe da se reši i da će vas zatrpati pare, ljubav i ostvarenja svih mogućih želja koje imate. Ali, da – ovo jeste vreme bitnih i velikih odluka i dešavanja za vas, trasiranje daljeg toka vašeg života na jedan duži vremenski period. Emotivno, ovo jeste vreme definisanja i moguće je da će neki odnosi u 2022-oj prestati da postoje, iz prostog razloga što vi lično shvatate da ne želite više ni odnos ni funkcionisanje sa trenutnim partnerom, da ste ga prerasli ili da ste se jednostavno – umorili od svega. U odnosima koji su kvalitetni, želećete više. Ne više samo emotivnu priču i vezu već i sve ostalo – zajednički život, brak, formiranje porodice. Ukoliko ste već u braku – želećete drugačiji odnos, više bliskosti, poštovanja, poverenja. Ne zaboravite – sve sada zavisi od vas. Pošto vam je Saturn još uvek iza leđa, u polju podsvesti i tajni – oko donošenja nekih odluka i pokretanja onoga što VI želite možete strahovati, biti nesigurni, odlagati akciju. Početak godine, sredina leta i novembar su turbulentni u postojećim odnosima. Povoljni periodi za sve su od marta do jula meseca, oktobar i decembar. Slobodne Ribe – ovo jeste godina u kojoj sve ozbiljno miriše na nove emotivne priče, one koje zaista mogu postati trajna vrednost u vašim životima. Ukoliko početkom godine pokrenete ponovo staru priču ili uđete u neki tajni odnos – već sredinom proleća veza može krenuti da se ozbiljnijre razvija. Baš to proleće će nekima od vas doneti odnos u kojem će se sve dešavati vanredno brzo – toliko da već u drugom delu godine otpočnete sa zajedničkim životom. Jesen, pogotovo novembar (koji zauzetima može biti težak) za vas je takođe odličan period za ljubav.

Posao

Vreme je da rastete, da se uozbiljite i da proširujete svoje poslovno angažovanje i svoj uticaj. Vreme je za ostvarenje velikih planova koje imate – samo vodite računa da su ti planovi na realnim osnovama i da ne tražite nemoguće (pogotovo tokom aprila). U godini ste koja bi trebala da vam donese napredovanje i dobre finansijske rezultate. Postaćete preduzimljiviji, odgovorniji, sposobniji da donesete i one lake ali i one teške odluke, a ne treba zanemariti da će vas dašak sreće ipak pratiti u svemu tome. Neki od vas će razmišljati i o pokretanju privatnog posla, za šta je najbolji period tokom proleća – naročito marta i maja. Takođe, dobar je trenutak da se edukujete, da upišete kurs ili doškolovavanje – sve ono što bi vam pomoglo da lakše ostvarite svoje poslovne ambicije. Neke Ribe mogu ostvariti i značajne kontakte sa inostranstvom ili otići da rade van zemlje, tokom proleća. Po pitanju finansija ćete proći bolje nego u prethodnoj godini, jedino što će vam jesenji period doneti naglašenije troškove oko kuće i porodice.

Zdravlje


Potreba za kontrolisanom ishranom. Češće prehlade i osetljivost respiratornog sistema tokom proleća i jeseni. Stariji – problemi sa krvnim sudovima, venama. Ne iscrpljujte se previše i pokušajte da stres smanjujete fizičkom aktivnošću, relaksacijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare