Lepota žene

Maska koja "pegla bore" i hrani kožu: Rezultat ćete odmah videti, a sastojke imate u kući

Ukoliko želite da vam sitne bore budu manje izražene, probajte masku od banane koja će vašoj koži ujedno dati i mekoću i svežinu.

Petak, 03.11.2023.

09:07

Izvor: 24sata.hr

Maska koja
Foto: fizkes/Shutterstock

Podeli:

Banane su idealno voće kada je reč o maskama za lice koje smanjuju bore, a kada se pomešaju s protivupalnim medom, umirujućim jogurtom i kurkumom, koja posvetljuje, uspeh je zagarantovan.

Masku možete napraviti od sastojaka koje verovatno već imate u frižideru. Pomešajte jednu zrelu babanu, pola kašike domaćeg meda, kašiku polumasnog jogurta i prstohvat kurkume.

Ključna stvar kod ove maske je da koristite istu količinu banane kao i njene kore. Ubacite sastojke u blender ili ih usitnite viljuškom toliko da smesa bude ujednačena, a zatim je ravnomerno nanesite na lice. Tanki ujednačeni sloj maske pustite da stoji na licu desetak minuta i odradi svoje.

Lice zatim isperite mlakom vodom, pa kožu nahranite hidratantnom kremom i svojom uobičajenom negom. Nakon ove maske koža će vam biti vidno mekša, izgledaće sveže i sitne bore će se manje videti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare