Pomoću pravila 5,5 otkrijte da li vam bolje stoji kraća ili duža kosa VIDEO

Možda više volite kratku, možda dugu kosu, ali brojevi će najbolje pokazati kakva najbolje pristaje vašem licu.

Kosa i koža | dnevno.me/E.Ag |
Podeli
Foto: Sofia Zhuravetc/shutterstock
Foto: Sofia Zhuravetc/shutterstock

I sada se verovatno pitate kakve brojevi veze imaju sa kosom? Odgovor je vrlo jednostavan - stručnjaci koji rade za brend posvećen kosi "Džon Frida " (John Frieda) tvrde da je za savršenu frizuru čarobni broj 5.

Pravilo 5,5 menja igru

Frizeri poznatih već godinama koriste pravilo 5,5 kako bi otkrili da li će njihovim klijentkinjama bolje stajati raskošni dugački talasi, dugački ili klasični bob ili pak potpuno kratka piksi frizura.

Za to su vam potrebni samo olovka, lenjir ili krojački metar i nekoliko minuta. Stručnjaci tvrde da je to najbolji način da saznate više o svom licu i da frizuru prilagodite onome što nam je priroda dala, kako biste blistali svaki dan, a ne samo pri izlasku iz frizerskog salona.

Crte lica su važnije od trendova

Cilj je pronaći idealnu frizuru za pojedinačne crte lice, što na kraju dovodi do imidža koji najviše laska.

Znate li vi koja dužina kose vam najbolje pristaje? Ako još niste pronašli "onu pravu", isprobajte ovo matematičko pravilo, a tek onda krenite u potragu za fotografijama koje ćete odneti u frizerski salon kao inspiraciju.

Potražite lenjir i olovku i saznajte da li vam bolje stoji duga ili kratka kosa!

Kako se primenjuje pravilo 5,5?

Ključ je u srazmeri razmaka između uva i vilice. Položite olovku vodoravno ispod brade, zatim uzmite lenjir i postavite ga pod pravim uglom na olovku, do nivoa ušne resice. Pogledajte koji broj pokazuje lenjir.

Ako je rezultat manji od 5,5, dobro će vam pristajati kratke i bob frizure, a ako je rezultat veći od 5,5, uz vaše lice bolje će ići poluduga i duga kosa.

Tiktokerka Ejmi Čang ovaj trik izvodi pomoću dve olovke i krojačkog metra, a njen video-snimak će vam pomoći da dobijete viziju pravilnog izvođenja pravila 5,5.

Ipak, nije sve u brojevima

Pre odlaska kod frizera uzmite u obzir da li treba da razmotrite i brojne druge faktore, kao što je trenutno stanje vaše kose, stil života i imidž kojem težite, ali ovo pravilo je svakako zgodan način da saznate šta najbolje pristaje vašem licu.

@bondenavant Reply to @trumpsbussy2 this is why + how to tell if short hair will look good on you #amyshairtip #hairhack #hairhacksandtips #beautytips #beauty ♬ STAY - The Kid LAROI & Justin Bieber

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 6 sledeca idi na stranu