Dva trika za prikrivanje izrastka, pomoći će vam do sledećeg farbanja

Žene znaju kakve muke sa sobom nosi farbana kosa, ali postoje i neki trikovi koji će vam olakšati obavezan odlazak kod frizera bar jednom mesečno.

Kosa i koža | 24sata.hr |
Podeli
Foto: simona pilolla 2/Shutterstock
Foto: simona pilolla 2/Shutterstock

Da bi vam farba na kosi bila postojanija, izbegavajte pranje kose u vreloj vodi. Nekoliko dana pre farbanja kosu ne perite, jer prirodna ulja pomažu da se farba bolje primi. Osim toga, ne perite kosu nekoliko dana nakon farbanja.

A evo i nekih dodatnih trikova koji će vam pomoći u periodu od farbanja do farbanja.

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tada pomaže senka za oči što sličnija prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrastak i privremeno se neće toliko videti.

Ako ste kosu ofarbali u nijansu svetliju od prirodne i izrastak vam je tamniji, tad uzmite šampon za suvo pranje ili dečji puder. Jedno ili drugo posipajte po izrastku i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom za rumenilo.

U današnje vreme postoji puno preparata koji olakšavaju život ženama, pa u prodavnicama možete pronaći posebne preparate za prikrivanje izrastka, a liče na maskaru za trepavice. Proizvode ih u nekoliko boja, a prikrivaju izrastak od pranja do pranja kose. Takođe, preliv za kosu dobar je izbor za skrivanje izrastka između farbanja, a osim toga će osvežiti postojeću boju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 8 sledeca idi na stranu