Lepota žene

Dva trika za prikrivanje izrastka, pomoći će vam do sledećeg farbanja

Žene znaju kakve muke sa sobom nosi farbana kosa, ali postoje i neki trikovi koji će vam olakšati obavezan odlazak kod frizera bar jednom mesečno.

Ponedeljak, 25.09.2023.

11:27

Izvor: 24sata.hr

Dva trika za prikrivanje izrastka, pomoći će vam do sledećeg farbanja
Foto: simona pilolla 2/Shutterstock

Podeli:

Da bi vam farba na kosi bila postojanija, izbegavajte pranje kose u vreloj vodi. Nekoliko dana pre farbanja kosu ne perite, jer prirodna ulja pomažu da se farba bolje primi. Osim toga, ne perite kosu nekoliko dana nakon farbanja.

A evo i nekih dodatnih trikova koji će vam pomoći u periodu od farbanja do farbanja.

Ako vam je kosa ofarbana u nijansu tamniju od prirodne, tada pomaže senka za oči što sličnija prirodnoj boji kose. Nanesite je širom četkicom na izrastak i privremeno se neće toliko videti.

Ako ste kosu ofarbali u nijansu svetliju od prirodne i izrastak vam je tamniji, tad uzmite šampon za suvo pranje ili dečji puder. Jedno ili drugo posipajte po izrastku i protrljajte prstima ili nanesite širom četkicom za rumenilo.

U današnje vreme postoji puno preparata koji olakšavaju život ženama, pa u prodavnicama možete pronaći posebne preparate za prikrivanje izrastka, a liče na maskaru za trepavice. Proizvode ih u nekoliko boja, a prikrivaju izrastak od pranja do pranja kose. Takođe, preliv za kosu dobar je izbor za skrivanje izrastka između farbanja, a osim toga će osvežiti postojeću boju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare