Partner ne treba da zna šta ste radili s bivšim i ostale stvari koje je bolje da prećutite u vezama

Sasvim je u redu da delimo neke stvari iz prošlosti, ali treba znati granicu. Partner ne treba da zna šta ste radili s bivšim...

Saveti | 24.hr |
Podeli
Foto: adriaticfotoshutterstock
Foto: adriaticfotoshutterstock


1. Mišljenje o njegovim ili njenim roditeljima

Kako i u svakom odnosu i u vezi je potrebno da znamo kada nešto treba da prećutimo. Posebno osetljivo je pitanje partnerovih roditelja i tu treba da budeno oprezni. Ako mu kažete kako vam se ne sviđa njegova majka ili otac, to će samo stvoriti nepotrebne tenzije među vama. Takve će reči partnera samo povrediti, zato zamislite kako bi bilo da je situacija obrnuta, savetuju bračni terapeuti.

2. Stvari iz prošlosti

Partner ne treba da zna što ste sve radili s bivšim i nipošto se ne preporučuje da ih upoređujete. Time samo omalovažavate svoj odnos i svojoj boljoj polovini dajete do znanja kako nije dovoljno dobra.

3. Broj seksualnih partnera

Broj seksualnih partnera s kojima ste spavali pre ulaska u vezu najbolje je da ne spominjete, upozoravaju bračni terapeuti. Razgovor o tome može uneti nemir u vezu pa čak i naterati partnera da promeni mišljenje. Sve je to najčešće posledica straha da će partner ispasti ili previše ili premalo iskusan na tom polju.

4. Komentari o izgledu

Ćelavost, visina ili dlakavost - stvari su na koje se ne može utecati i bolje ih je prećitati. Partner bi mogao pomisli da želite da ga promeniti, da vas ne privlači ili kako nije dovoljno dobar za vas. Te reči mogle bi da mu zvuče kao kritika, dakle bolje izbegavati ih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 8 sledeca idi na stranu