Isprobala izazov "jedan orgazam dnevno“ tokom mesec dana, evo šta se desilo sa njenim organizmom

Britanska novinarka Viktorija Birvud postavila je sebi izazov - svaki dan jedan orgazam u periodu od mesec dana. Svoje iskustvo je detaljno iznela u javnosti.

Ponedeljak, 25.09.2023.

18:09

Izvor: superžena

Isprobala izazov
Foto: iPro.name/Shutterstock

Podeli:

"Dakle, s… hm, feminizmom na umu, upustila sam se u jednomesečni izazov da doživim barem jedan orgazam dnevno. Tek sam uzela stvari u svoje ruke, koristeći jedan od najboljih vibratora na tržištu. Prvu sedmicu je bio ‘povetarac’. Jedva sam čekala da uskočim u krevet, u mislima dočarati jednu od maštarija koje imam na rotaciji i baciti se na posao. Moji orgazmi su dolazili brzo i intenzivno, kao i san. Bila sam zadovoljna", opisuje Viktorija.

U danima koji su usledili, primetila je drastični pad stresa i veliki porast koncentracije na poslu.

Međutim...

"Ubrzo zatim, izazov je zapravo postao izazov", kaže ona, te dodaje:

"Vratila sam se kući kasno, pod stresom i umorna, i po prvi put masturbacija je delovala kao obaveza. Ipak, odlučna da nastavim sa svojim eksperimentom, zgrabila sam vibrator i učinila to. Dok me obuzimao orgazam, celo mi se telo opustilo. Osećala sam se kao da se topim u svom dušeku. Um mi se razbistrio i utonula sam u dubok san, probudivši se osvežena i smirena sledećeg jutra", priča autorka.

Kasnije tokom nedelje provela je veći deo jednog dana negujući glavobolju. Tako je odložila masturbaciju za sledeći dan.

"Volela bih da nisam. Nakon nečega što se može opisati samo kao bleda izvedba, uspela sam dosegnuti vrhunac. Ubrzo nakon toga, moja glavobolja se popravila. Kako se ispostavilo, glavobolje su jedna od bolesti koju bi trebalo ublažiti endorfini i hormoni za dobro raspoloženje koji se oslobađaju tokom orgazma", ističe novinarka.

Koje su dobre strane svakodnevnih orgazama, a koje ne?

"Kad je došao kraj četvrte i poslednje nedelje, imala sam pomešane emocije. S jedne strane, bila sam srećna što sam na kraju izazova. Zadovoljavanje same sebe, nešto što sam nekad jako volela i redovno radila, pretvorilo se u dužnost, što je sigurno izbacilo deo zabave iz toga. To je takođe uzelo svoj danak na mom vibratoru, koji nije imao toliko akcije u poslenje vreme. S druge strane, jasno sam mogla videti pozitivne promene koje je u moj život unelo svakodnevno doživljavanje orgazma", kaže ona, ističući da se oseća opuštenije.

Takođe, Viktorija navodi i da joj je samopouzdanje poraslo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.