Sitnice su najvažnije: Ovih 5 stvari žena primeti kod muškarca i pre nego što on progovori

Kada je u pitanju upoznavanje sa nekim novim, posebno u domenu romantičnih mogućnosti, ključnu ulogu igra ono što vam upadne u oči pre nego što razmenite reči.

Saveti | Krstarica/A. J. |
Podeli
Foto: Jacob Lund/Shutterstock
Foto: Jacob Lund/Shutterstock

Prvi utisci su izuzetno važni, a nedorečeni detalji koje žene primete kod muškarca pre nego što on otvori usta su kao prolog razgovora. Iako ovi vizuelni znaci ne definišu karakter osobe, oni svakako mogu postaviti ton za početnu interakciju. Pažnja o doterivanju, držanju, izboru odeće i ličnoj higijeni može povećati šanse za ostavljanje pozitivnog i trajnog utiska i tako postaviti temelj za procvat važnih veza.

Šta je prvo što žena primeti kod muškarca?

1. Kosa i brada

Način na koji muškarac stilizuje i održava kosu i bradu može mnogo reći o njegovoj ličnosti. Bilo da se radi o negovanoj bradi, dobro oblikovanoj frizuri ili ležernom raščupanom izgledu, ovi izbori mogu da prenesu osećaj samopouzdanja i brige o sebi. Neuredan izgled može se shvatiti kao nedostatak pažnje na detalje ili neobavezan stav. S druge strane, negovana frizura i brada mogu dati prvi utisak da je ponosan na svoj izgled i da ceni ličnu negu.

2. Nokti i ruke

Stanje muških ruku i noktiju može izgledati kao mali detalj, ali to je često zanemaren aspekt koji žene primećuju na prvi utisak. Čisti, negovani nokti i negovane ruke ukazuju na nivo higijene i nege o sebi. Nasuprot tome, zanemareni nokti mogu nenamerno da prenesu nedostatak pažnje na ličnu negu. Žene mogu podsvesno da povezuju manikirane ruke sa nekim ko obraća pažnju na sitnije detalje života, dok se neuredne ruke mogu shvatiti kao potencijalna crvena zastava.

3. Držanje

Kako se osoba ponaša fizički je neverbalno sredstvo komunikacije koje može preneti samopouzdanje, snagu, pa čak i pristupačnost. Dobro držanje može učiniti da osoba izgleda samouverenije, dok se ležernost može protumačiti kao nedostatak samopouzdanja ili nemar. Pored toga, dobro izgrađena građa može biti vizuelni znak koji komunicira disciplinu, posvećenost fitnesu i sveukupno zdrav način života. Ovi fizički atributi mogu uticati na početni utisak koji žena ostavlja pre nego što se upusti u razgovor, prenosi Citymagazine.si.

4. Odeća

Odeća je moćan oblik samoizražavanja i može pružiti uvid u čovekovu ličnost i stil. Izbor odeće, bilo ležerne, svečane ili eklektične, može dati ženama uvid u interesovanja i nivo sofisticiranosti nosioca. Pažnja na modne trendove i dobro usklađenu opremu mogu ukazivati na nekoga ko je u skladu sa aktuelnim stilovima i ponosi se svojim izgledom. S druge strane, neusklađena ili neujednačena odeća može se shvatiti kao nedostatak interesovanja za lični stil ili samoprezentaciju.

5. Miris tela

Miris je moćan faktor privlačnosti. Miris tela može nekoga da privuče ili odbije. Dobra lična higijena, uključujući upotrebu nežnih kolonjskih voda ili dezodoransa, može ostaviti pozitivan i trajan utisak. Nasuprot tome, zanemarivanje lične higijene može stvoriti trenutnu prepreku za povezivanje. Mirisno iskustvo je suptilan, ali moćan faktor koji doprinosi ukupnoj percepciji osobe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 10 sledeca idi na stranu