Nekad muški trend, danas i ženski – pilotske jakne su opet moderne

Još od osamdesetih godina prošlog veka, popularne avijatičarke ili pilotske jakne su ušle u naše ormare. Prvo su dominirale kao pravi muški komad, najčešće izrađene od kože antilope s vunenom postavom, s funkcijom da greju tokom hladnih zima.

Četvrtak, 20.10.2022.

13:13

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Kao što joj ime govori, jaknu su prvenstveno koristili piloti, a zatim je avionsku pistu zamenila onom modnom.

Poslednjih nekoliko godina upravo je pilotska jakna postala esencijalni komad u ormarima svih ljubiteljki mode, a tako će biti i ove jeseni i zime. Naime, ova kožna jakna je savršena za hladnije dane, a tople jakne danas dolaze u više opcija.

Možemo da biramo između onih od veštačke kože, čija je unutrašnjost podstavljena s eko vunom ili biramo modele izrađene od prave kože s ušivenom postavom od ovčje vune.

Takođe, jakne mogu da budu napravljene od brušene, glatke ili sjajne kože, a boje koje najčešće dominiraju su klasične nijanse crne i tamno smeđe. Dužina jakni je do kukova, međutim sve su popularniji krop modeli, tačnije, kratke jakne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare