Novi vid umetnosti ili skandal? Nedelju mode obeležile nage manekenke FOTO

Pretposlednji dan Nedelje mode u Njujorku obeležila je kontroverzna revija kubansko-američkog dizajnera Džoela Alvareza pod nazivom "Black Tape Project" .

Moda | J.V. | Super žena |
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pistom su prošetale, pa, skoro nage manekenke čiji su intimni delovi tela bili prekriveni samo lepljivom trakom, ali i modnim aksesoarima, kao što su lančići, narukvice, rese...

Revija je izazvala dosta polemike među poštovaocima tradicionalne Nedelje mode u Njujorku, ali dizajner Džoel Alvarez veruje da je njegov dosadašnji rad otelotvorenje originalnog umetničkog izraza.

Sebe smatra " jedinim svetskim ekspertom za lepljive trake za telo", kao i pionirom novog "bodi art" (umetnost tela) koncepta.

"Bio sam umetnik celog života, a danas imam priliku da zainteresovanim ljudima prenesem svoje znanje", priznaje on, te dodaje da su kupci njegovih umetničkih dela ubrzo postali i sami modeli koji su kreirali sopstvene lepljive trake za telo.

"Danas imamo kupce i studente širom sveta koji obožavaju ovaj vid umetnosti", kaže kubansko-američki umetnik na svojoj zvaničnoj internet stranici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 11 sledeca idi na stranu