Roditeljstvo

Novi trend; majke pre vremena idu pod nož: "Astrolozi određuju datum rođenja deteta" VIDEO

Javna je tajna da svetske ali i domaće zvezde tempiraju datum kada će se poroditi. Razlozi su različiti - od verskih praznika, preko horoskopskog znaka, pa sve do datuma kada im je rođen neko iz porodice.

Petak, 21.04.2023.

13:31

Izvor: superžena/TV Prva

Novi trend; majke pre vremena idu pod nož:
Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

Da li odabir datuma može biti opasan za majku i bebu, čime se poznati pravdaju i da li svoju odluku češće kriju, o tome su govorili ginekolog dr Vanja Milošević i novinarka Kurira Ljiljana Stanišić za TV Prva.

Kako je istakla novinarka "Kurira" Ljiljana Stanišić, buduće majke tempiraju svoj porođaj na osnovu astroloških prognoza, a to je, i te kako, opasno za zdravlje žene i deteta.

"Mnoge dame iz našeg šoubiznisa tempiraju datum svog porođaja zato što su se, pre svega, konsultovle sa ljudima koji se bave tim natalnim kartama, sa astrolozima. Znači, astrolozi im odrede datum, vreme i one se u dogovoru sa ginekolom porode. To je slučaj u našoj zemlji, a svet prednjači u tome", kaže novinarka, te napominje: "Jako je loše što dame donose decu na savet po savetima numerologa, a ne po savetima stučnjaka".

Sa njenim stavom saglasan je i ginekolog dr Vanja Milošević koji, sa aspekta lekara, upozorava roditelje da ne donose ovakve rizične odluke.

"Ja ne mogu da verujem da se usuđuju na takav čin. Porođaj je kraj drugog stanja koje se zove trudnoća, to je prirodno stanje i trebalo bi tako da se završi. Porođaj, koliko gad da je neizvestan i drugačiji za svaku ženu, prolazi krot tri faze i one se dešavaju u prirodnom ciklusu. I ako zanemarite te faze, ako ih preskočite, sve će vam se vratiti kao bumerang", kaže ginekolog Milošević.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare