Budi bolja, bilo gde

Kako se hraniti kada temperature pređu 30 stepeni

U emijiji "Jutro" gostovala je Milka Raičević, nutricionista koja je dodatno pojasnila kako da se hranimo na visokim temeraturama.

Sreda, 12.07.2023.

10:51

Izvor: TV Prva

Kako se hraniti kada temperature pređu 30 stepeni
Foto: b92/shutterstock

Podeli:

"Kada su ovako visoke temperature, jedno od glavnih pitanja jeste šta jesti, a šta izbegavati kako nam ne bi pozlilo. Jedni misle da bez jake hrane ne možemo da obavljamo dnevne poslove, a drugi da nas ona sama usporava i da su salate idealan izbor. Ko je u pravu reći će nam Milka Raičević, nutricionista".

"Crveni meteo, visoke temperature, čuli smo šta nas čeka u narednih desetak dana, ali dobro, prosto leto je i normalno je, ali glavno pitanje šta je najpametnije jesti kada su ovolike vrućine", rekao je voditelj Miloš Radenković.

"Ja se nadam da ste vi doručkovali, jer to je najvažnije", odgovorila je nutricionista.

"Nisam, danas nisam, ali dobro nam je malo nezgodno, ne mogu kad rano toliko ustanemo, nešto nam ne prija baš", rekao je voditelj.

"Dobro, ali ste popili vode, vidim da ima, da. Vidim da je tu još i dodatak, ali nema veze. Znači, toniziranje organizma u svakom pogledu je nešto što nam zaista u ovim toplim letnjim danima treba. Znači, hranu treba piti, znači dobro žvakati, a vodu treba piti, odnosno ponovno žvakati. Tako da u principu", rekla je Milka.

"Hranu treba žvakati, odnosno žvakati, a vodu treba piti, odnosno žvakati. Ajde nam pojasnite šta ste mislili", voditelj je tražio pojašnjenje.

"Prvo i osnovna stvar to je da kada popijemo vodu, treba da unosimo gutalj po gutalj. Kada unosite gutalj po gutalj, onda samim tim unosite i ptijalin koja je pljuvačka i koja nam omogućava da imamo zdrav probiotik, odnosno zdrave organe za varenje. To je i putokaz da treba da budemo smireni. Znači, hranu treba jesti u celosti, to znači da ne bude ova instant hrana brza koja će nas sigurno mnogo usporiti".

Ostatak priloga pogledajte u video materijalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare