Budi bolja, budi bolje

Milica je zbog udesa morala da prekine trudnoću: "Psihoterapija mi je dosta pomogla"

Zajednički život sa čovekom kog voli, drugo stanje i malo venčanje koje je okupilo najbliže početkom 2020. godine bile su početak njene dugoočekivane sreće, početak njenog "drugog" života. Međutim, četiri dana nakon venčanja, Milica Kirjaković (29) preživela je "nemoguće" - doživela je udes zbog kog je imala, kaže ona, desetak operacija i zbog kog je, na kraju, morala da prekine trudnoću u 10. nedelji.

Petak, 17.06.2022.

08:45

Izvor: superžena

Milica je zbog udesa morala da prekine trudnoću:
Foto: B92

Podeli:

"Četiri dana nakon venčanja udario me je auto. Vraćala sam se sa posla peške. Dečko koji me je udario vozio je pod dejstvom alkohola, prešao je u drugu traku, pa na trotoar i udario u mene. Sećam se samo da sam se probudila u bolnici", počinje Milica svoju priču.

"Bila sam kao miš u kutiji": Jovana se plašila da izađe iz stana, ali posle pomoći sve se promenilo

Njeno lečeje, kaže ona, trajalo je dugo. Imala je desetak operacija, a povrede od udesa bile su ozbiljne.

"Imala sam četiri polomljena i dva naprsla rebra. Obe kosti leve podlaktice bile su polomljene, ušivala sam koleno i imala sam otvoren prelom nosa. Takođe sam imala i naprsnuće čeone kosti i tešku povredu oka. Lekari su savetovali da prekinem trudnoću, jer bi brojne operacije i anestezije negativno uticale na plod".

Danijela Gračanin: "Nisam imala podršku porodice"; "Srušila sam se u prisustvu petogodišnjeg deteta"

Kako nam je ispričala Milica, iznenadni prekid trudnoće nije dobro podnela, a to je bila najteža životna odluka koju je morala da donese da bi sačuvala svoje zdravje.

"Prekid trudnoće sam podnela jako teško. Suprug i ja smo hteli dete. Nakon svih bolova koje sam preživela, a neki su bili neopisivi, najveća rana mi je prekid trudnoće. To je bila najveća životna odluka koju sam morala da donesem. Na VMA sam imala mnogobrojne operacije, a svaka je zahtevala anesteziju koje loše utiču na plod", objašnjava Milica za Superženu.

Od 2020. do 2021. godine, čak godinu dana, trajao je njen oporavak. Za sve to vreme, priča ona, najveću podršku imala je od porodice i supruga koji su bili uz nju.

Zorana Stakić: "Pala sam psihički i fizički"; "Rekli su mi da se oprostim od svega što sam radila"

"Na VMA sam imala desetak operacija, a poslednju operaciju nosa imala sam krajem maja, početkom juna prošle godine. Takođe sam preležala koronavirus dva puta. Tokom godinu dana svog oporavka išla sam kod psihoteraputa koji mi je dosta pomogao da se nosim sa stvarima koje sam preživela. Možda je psihoterapija još uvek tabu tema u Srbiji, ali, verujte, meni je dosta pomogla i nadam se da će moja priča inspirisati i ohrabriti druge žene da potraže pomoć", kaže Milica.

U toku našeg razgovora, ova hrabra žena nam je otkrila i da je prošle godine istrčala planinsku trku i to samo mesec dana nakon poslednje operacije.

Bojana Nešić: "Činilo mi se da ću se onesvestiti"; "Pokušavala sam da razumem šta mi se dešava"

"Toliko sam bila ponosna na sebe prošle godine, jer sam krajem maja, početkom juna imala poslednju operaciju nosa, a u avgustu sam istrčala planinsku trku u dužini od 14km. Verujem da me želja za životom i snaga vukla da idem dalje. Moja porodica, ljubav, vera, lekari pomogli su mi da stanem na svoje noge i da nikad ne odustajem".

Milica nam je otkrila da i ove godine planira da trči polumaraton, tačnije, krajem ovog meseca, a naša redakcija očekuje njenu pobedničku fotografiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare