Roditeljstvo

"Pozvali smo 16 dece, iznajmili prostor, spremili tortu... Ne mogu vam opisati tugu deteta"

Priča koja je ovih dana rastužila sve dolazi sa proslave jednog rođendana 12-godišnje devojčice.

Ponedeljak, 19.07.2021.

12:04

Izvor: B92

Ilustracija/Foto: Profimedia

Podeli:

"Od 16 dece, 13 je potvrdilo dolazak na rođendan. Došlo ih je samo troje. Navodno pakuju se za godišnji, iskrslo planinarenje, a nekima je i kasno bilo da dolaze od 14 do 17 h. Niko nije javio da se kulturno izvini. Iznajmljen prostor, klopa, kućni bioskop, velika torta. Sve to je nebitno. Ne mogu vam opisati tugu deteta. I kako da deca ovde sklapaju prijateljstva, vole se i poštuju međusobno?", piše na Tviteru majka iz Srbije, koja sa porodicom živi u Švajcarskoj.

Tužan prizor torte namenjene društvu koje se na kraju nije pojavilo rastužio je i tviteraše.

"Meni je rođendan za vreme raspusta, nikad nisam ni probala da ga proslavim da ne bih doživela isto to."

"Neka je maloj srećan rođendan. Ima toga i ovde, deca se ugledaju na roditelje, odgovornost i poštovanje se uče od malena".

"Sramota za njih, lekcija za nju. Nadam se da ste se lepo provele i dobro iskoristile resurse."

"Uh što to mrzim. Mom sinu je rođendan u avgustu. Slavili smo ga kod bake u gostima i uvek je pozivana rodbina kojoj realno treba 10 minuta da dođu i deca iz komšiluka sa kojom se on igrao. Jedne godine su došla samo komšijska deca. Ta tuga u njegovim očima..."

"Srce me zabolelo upravo kad sam ovo pročitala.. Sve najbolje vam želim i šaljem puno ljubavi!"

"Mogu samo da zamislim kako joj je, znam osećaj, tako je i meni prošao 10. rođendan, posle toga sam samo zvala najbolju drugaricu i gotovo. I dalje se sećam kako mi je osećaj grozan bio. A princezi srećan rođendan", samo su neki od komentara tviteraša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.