Roditeljstvo

Kome je teže tokom školske godine i pandemije - deci ili roditeljima? VIDEO

Šta roditelji mogu da urade da bi deca manje osetila teret koji korona donosi tokom školske godine? Koliko zapravo na njih utiče pandemija, bila je tema "Jutra" na TV Prva.

Četvrtak, 09.09.2021.

10:15

Izvor: Super žena

Kome je teže tokom školske godine i pandemije - deci ili roditeljima? VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Kako najmlađi, naši školarci, podnose ovu epidemiološku situaciju, budući da nemaju školske dane kakve smo mi, stariji, imali?

Direktor Prve ekonomske škole rekao je već juče da će sve ovo sa pandemijom imati velike posledice kada je reč o edukaciji i kvalitetu obrazovanja za naše najmlađe. Roditelji su još više umorni i više zauzeti, a deca se otuđuju. Kako možemo da im pomognemo?

"Evo nas na početku još jedne školske godine, koja je po mnogo čemu slična kao prošla. Opet isto pitanje kako podržati decu da sve ovo ostavi što manje posledica. Prošle godine ovo se činilo kao trka na kraće staze, kao da treba još malo da izdržimo, a ove godine već se čini da trčimo maraton, kao nešto što iziskuje mnogo snage i izdržljivosti. Koliko mogu da primetim, roditelji su mnogo više umorni od svega nego deca", kaže psihoterapeut Tamara Maslovarić.

Roditelji treba da podrže sebe, jer kada su roditelji dobro, dobro je i deci.

"Savet roditeljima je da jačaju kapacitet svoje tolerancije, tolerancije na frustraciju, neizvesnosti, nemogućnosti da nešto mnogo znamo i kontrolišemo. S druge strane, fokusiranje na ono što svakodnevno možemo da uradimo, a nalazi se na suprotnom polu. To su neke aktivnosti koje biramo, a neguju našu dušu: ljude koje biramo, šta čitamo, šta gledamo, s kim se družimo, sve ono što može emotivno i duševno da nas nahrani", kaže Maslovarić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare