Roditeljstvo

Šta možete da uradite ako vaše dete nema prijatelja u školi

Škola je specifičan period u odrastanju, gde su pored učenja i obrazovanja, socijalne veštine dominantne i mogu dete učiniti ili srećnim ili vrlo nesrećnim.

Sreda, 15.09.2021.

11:12

Izvor: Super žena

Šta možete da uradite ako vaše dete nema prijatelja u školi
Foto: Profimedia

Podeli:

Mnogo je ljudi koji se u školi, posebno osnovnoj, "nisu snašli". Nisu imali prijatelja, nisu se družili i traume su ostavile tragove.

Šta možete da uradite ukoliko vaše dete nema prijatelja?

"Nikad ne bi trebalo da zovete školu i tražite od njih da premeste vaše dete u drugi razred. Možete pomoći malo, ali diskretno, organizujući neko druženje kod kuće sa decom, podstaći i svoje dete i drugu decu na neke vanškolske aktivnosti", kaže psiholog dr Kler Deli.

Važno je da razumete i da, ako vaše dete kaže: "Niko me ne voli" ili "Ja ne volim nikoga", to može da proizlazi iz osećanja nesigurnosti.

Vanškolske aktivnosti jedan su od najboljih načina da vaše dete stekne nove, dobre prijatelje.

"Vezivaće ih ista interesovanja a aktivnost će dete učiniti ispunjenijim i srećnijim. To je put za dugoročnija druženja i potencijalna prijateljstva", kaže dr Deli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare