Roditeljstvo

Matičarka iz Novog Sada otkrila najbizarnija imena za decu: "Odakle inspiracija roditeljima" VIDEO

Dok se u nekim delovima naše zemlje i dalje poštuje tradicija, u nekim ipak vole da izaberu ona moderna i kratka imena. Matičarka iz Novog Sada je otkrila koja su, trenutno, najpopularnija.

Utorak, 28.03.2023.

10:48

Izvor: superžena

Matičarka iz Novog Sada otkrila najbizarnija imena za decu:
Foto: Printskrin/TV Prva

Podeli:

Reporterka emisije "150 minuta" je u razgovoru sa matičarkom Ljubicom Niketić Bokić iz Novog Sada otkrila koja su neobična imena popularna u ovom gradu.

Ona je istakla da su stara tradicionalna imena, poput Zoran, Slobodan, pa čak i Jelena, veoma retka, dok su neka nova, njoj nepoznata, sada sve više popularna.

"Teona, Egzona, Nija, Lira, Adiva, Ajli, Rijadaža, Rejna, Dora, Anisija, Kjara, Veselije, Lavijel, Masimo, Zalan, Timon, Matvej, Kozma, Gordon Janus, Dionis, Aksej, Vučen i Dren", pročitala je matičarka Ljubica Niketić Bokić i istakla da je Milica vanvremensko ime koje se uvek daje.

Takođe, matičarka iz Novog Sada priznaje da je za gore pomenuta imena prvi put čula.

"Mi smo ova imena prvi put čuli, ne znam odakle im inspiracija za ova imena, možda neko čita nešto, ali kod nas nisu bila popularna, niti su se davala... Nekada popularna imena su veoma retka, retko se daju kao što je Dragan, Milan, Zoran, pa i Jelena", zaključila je matičarka za Prvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.