Roditeljstvo

Ovo je najčešći simptom vaški, a evo kako ih ukloniti: Jedna stvar se nikako ne preporučuje VIDEO

Mnoge roditelje uznemirila je vest da su vaške ponovo zastupljene među decom, kako u vrtićima, tako i u školama. Ova pojava nije novost, jer se vaške šire početkom proleća, kao i na jesen.

Sreda, 25.10.2023.

16:54

Izvor: superžena/TV Prva

Ovo je najčešći simptom vaški, a evo kako ih ukloniti: Jedna stvar se nikako ne preporučuje VIDEO
Foto: New Africa/Shutterstock

Podeli:

Reporterke emisije "150 minuta" posetila je jedan salon koji je specijalizovan za problem vaški, a vlasnik salona Vladimir Gaćeša otkrio je princip uklanjanja vaški, ali i šta se nikako ne preporučuje u ovom procesu.

"Najpre je potrebno hemijski tretirati da bi se pobila žive vaši koje eventualno ima na glavi. Posle toga je potrebno jedan mehanički tretman, jedno detaljno iščešljavanje kvalitetnim češljem što izgleda otprilike ovako, a svakako ne bih savetovao upotrebu veterinarskih preparata jer to nije primereno za ljude, pogotovo ne za decu. Dakle, treba koristiti isključivo sredstva koja su registrovana za vašljivost kod dece, dakle sredstva koja se kupuju u apoteci, a ne u poljoprivrednoj apoteci", rekao je on.

Vladimir je otkrio i simptom vaški, a više o tome saznajte u videu u nastavku teksta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare