Fitnes i dijeta

Salo na stomaku znači da ste pod stresom. A na kukovima?

Svaki tip masnoća govori o zdravlju. Iako je građa u najvećoj meri uslovljena genetikom, raspored masnoća govori više o našem zdravlju nego što mislimo.

Nedelja, 28.05.2017.

16:26

Izvor: Super žena

Salo na stomaku znači da ste pod stresom. A na kukovima?
Foto: Thinkstock

Podeli:

Salo na stomaku Stomak je vaše problematično područje, a ako on izgleda debelo uzrok je najčešće stres, pokazala je studija Univerziteta Jejl. Naime, veća izloženost stresu povećava aktivnost hormona kortizola, a salo na abdomenu ima više receptora za kortizol nego bilo koje druge masnoća na telu. Rešenja: Ne treba da prenaporno vežbate. Neka vaš izbor budu joga, šetnja. Smanjiće stres i salo na stomaku. Izbegavajte beli hleb i testenine. Jaki listovi Ako su vam listovi gotovo jednake širine kao i bedra, a najčešće su posledica nedovoljnog odmora nogu, buđenja usred noći i nedovoljne količine dubokog sna. Rešenja: Tri sata pre odlaska u krevet izbegavajte bilo kakve oblike ugljene hidrate i šećer. Salo na leđima Masnoća koja se nakuplja na leđima češća je kod žena i znači da slabo varite ugljene hidrate. Rešenje: Maksimalna redukcija u prehrani i zamena belog hleba za onaj sa celim žitaricama. Masnoća na rukama Opuštene ruke koje primećujete pokazatelj su da su vam ruke problematično područje. Vama se nakupljaju toksini u telu. Rešenje: Odlično rešenje za eliminaciju sala na rukama je bikram joga Naduveni obrazi Ako imate okruglo lice, podbradak i prvi znaci debljanja vam se javljaju na licu, najverovatniji uzrok je zadržavanje vode. Rešenje: Smanjite unos alkoholnih pića i podstaknite cirkulaciju na tom području blagim kružnim pokretima nekoliko puta na dan. Jahaći kukovi Ako imate tanak struk i jaka bedra, za ovaj tip debljanja najodgovornija je genetika. Rešenje: Izbegavanje sojine proizvode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare