Fitnes i dijeta

Sitne promene doručka, veći gubitak kilograma: Tri navike koje treba odmah da usvojite

Stručnjaci su se usaglasili da je doručak najvažniji obrok tokom dana. I pridržavate se tog pravila, ali kilogrami vas ne napuštaju. U čemu je stvar?

Ponedeljak, 26.02.2018.

08:52

Izvor: Super žena

Sitne promene doručka, veći gubitak kilograma: Tri navike koje treba odmah da usvojite
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Doručak je po savetu tsručnjaka važan jer ubrzva ametabolizam, održava nivo energije organizma i daje nam odličnu potpori za nastavak radnog dana.

Čim uvedete neke izmene primetićete razliku.

Granola

Žitarice kao što je granola su ukusne, jednostavne za pripremu, ali su bogate šećerima a imaju slabo vlakna i proteine. Zato je najbolje da za doručak - ako želite žitarice - kupujete ovsene, ražane pahuljice koje ćete samostalno pripremati.

Možete da kombinujete sa voće ili mlečnim prelivima, da blendirate ili potapate. Izbor je ogroman i zavisi od vašeg ukusa.

Satnica

Ako se pridržavate pravila da jedete pola sata od buđenja bićete gladni vrlo rano.

To je sasvim sigurno, jer većina ljudi ustaje oko sedam, a to dalje znači da ćete pre ručka sigurno imati dva doručka. I onda nije ni čudno što ne mršavite. Najbolji savet je da slušate svoje telo. Za početak dana malo vežbajte, pa tek onda doručkujte po savetu nutricionista.

Kašika

Merite sve kašikom. Neka to bude idealna doza kada pripremate doručak, jer ćete tako imati predstavu šta i koliko jedete. I lakše ćete brojati kalorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare