Fitnes i dijeta

Ova dijeta topi kilograme "kao od šale", potrebno je samo da nađete kretena VIDEO

Ako niste do sada čuli, uz takozvanu "kreten dijetu" se najlakše gube kilogrami. Evo kako ona funkcioniše...

Utorak, 13.02.2024.

20:48

Izvor: TV Prva/Superžena

Ova dijeta topi kilograme
Foto: Fotobyjuliet/Shutterstock

Podeli:

"Prvo bi trebalo da se zaljubimo u "kretena" i to narodski rečeno kapitalca. A mršavljenje počinje onda kada vas jedan takav manipulator emotivno povredi ili prevari. Dijetu mogu da primenjuju i žene i muškarci". To su reči Vojislava Ilića, autora bestselera o ljubavnim problemima koji je uz Milku Raičević, nutricionistkinju, nedavno komentarisao ovu popularnu dijetu u emisiji "150 minuta", TV Prva.

"Ta rečenica je nastala iz šale, ali, znate kako kažu, u svakoj šali ima i malo istine. Meni se poslednjih nekoliko godina javljaju da porazgovaramo o njihovim ljubavnim problemima, a srž svih tih njihovih problema je uvek neki kreten. Prvenstveno, ta osoba koja manipuliše je kreten, ali ukoliko mi prelazimo preko njegovih ispada, odnosno, ukoliko mu stalno praštamo, onda smo i mi kreteni", kaže pisac Ilić

U prevodu, "kreten dijeta" je uspešna onoliko koliko su emocije prema manipulativnoj osobi (kretenu) jake. Što su emocije jače, ta dijeta je uspešnija.

Foto: Printscreen/TV Prva

A da li sa "kreten dijetom" može nešto da se postigne, nutricionistkinja Milka Raičević odgovara na sledeći način:

"Pa, sa 'kreten dijetom' uvek treba da postoji određeni motiv, a taj motiv ne mora da bude taj muškaraca - kapitalac. Taj motiv može da bude zdravlje, da nešto preduzmemo da poboljšamo svoje zdravlje. Ali ja ako dođem i imam višak sala oko svog stomaka i to jer je primetio moj voljeni, e onda tu zaista treba malo više rada sa psihijatrom. Dovoljni ste vas dvoje da iz te kreten veze napravite jedno drugome 'medveđu uslugu'".

Od čega zavisi da li će osoba da se suoči sa emotivnim prejedanjem ili emotivnim gladovanjem?

"Pa, to se zavisi od metabolizma, ali i karaktera te osobe. U najvećem procentu ljudi mršave od te 'kreten dijete'. Kad osoba pokušava da savlada to emocionalno nezadovoljstvo, i dok te emocije ne ispolji, teško da će moći hrana da prođe kroz grlo te osobe. I žene i muškarci se suočavaju sa ovim problemom".

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare