Fitnes i dijeta

Kačamak dijeta topi kilograme za 4 dana: Starinsko jelo odlično za brzo mršavljenje

Ne samo da je dobro za dijetu, već ga je poželjno svakodnevno imati u ishrani.

Četvrtak, 22.02.2024.

10:21

Izvor: Novosti

Kačamak dijeta topi kilograme za 4 dana: Starinsko jelo odlično za brzo mršavljenje
Foto: Svetlana Monyakova/Shutterstock

Podeli:

Kačamak je jedno od najpoznatijih starinskih jela, koje se se sprema očas posla. Osim toga što je jednostavan za pripremu, veoma je zdrav i ne sadrži gluten. Deluje stimulativno na varenje i na creva, pa se preporučuje i za dijete.

U količini od 125 grama sadrži 80 kalorija, 17 grama složenih ugljenih hidrata i samo gram masti.

Izuzetno je zdrav i poželjan u svakodnevnom jelovniku. Kada niste na dijeti, obavezno ga spremite za doručak ili večeru, a možete i kao prilog uz meso i povrće.

Kukuruz je zaslužan za sve dobrobiti ovog ukusnog jela. Odmah iza pšenice i pirinča, kukuruz važi za najvažniju žitaricu na svetu. To je jedna od najboljih namirnica koja ljudski organizam ispunjava dugotrajnom dobrom energijom.

Kukuruzno brašno sadrži veliki niz hranljivih supstanci. To brašno je veliki izvor folata, vitamina B6, K i E, pantotenske kiseline, tijamina, riboflavina i nijacina. Takođe, može se pohvaliti s velikim sadržajem fosfora, magnezijuma, cinka, kalijuma, bakra, selena i mangana.

Zahvaljujući kukuruzu koji sadrži, kačamak ima vrlo mali broj kalorija u sebi, te je zbog toga idealan obrok za mršavljenje. Ona je jedna od najboljih i najefikasnijih namirnica koje se preporučuju kada su dijete u pitanju.

Dijeta po danima - jelovnik:

1. dan

400 g palente, 1 krastavac, 1 paradajz, 1 jabuka, 2 litre vode.

2. dan

Duplirajte meni iz prvog dana.

3. dan

400 g palente, salata od 300 g zelene salate, 200 g svežeg kupusa, 2 šargarepe, malo limunovog soka i 1 kašičice maslinovog ulja, 2 litre vode, 3 šolje zelenog čaja bez šećera.

4. dan

Duplirajte meni iz trećeg dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare