Fitnes i dijeta

Trener poznatih zvezda naveo najčešću grešku tokom treninga VIDEO

Trener mnogih slavnih ličnosti Don Saladino u jednom videu na Jutjubu istakao je najčešću grešku koji mnogi prave tokom treniranja.

Četvrtak, 07.04.2022.

12:19

Izvor: Super žena

Default images

Podeli:

Saladino objašnjava da je zanemarivanje mišića nogu tokom treniranja jedna od najčešćih grešaka koju ljudi prave.

"Trening nogu nije isto što i trčanje, kardio ili vožnja bicikla. Noge bi trebalo da trenirate uz određeni otpor", pojasnio je, te dodao da se vežbama za donje ekstremitete redukuje i broj kalorija i podstiče brži rad metabolizma.

"Kada trenirate noge, postižete efekat sagorevanja masti koji je vrlo teško postići s bilo kojom vrstom kardio treninga. Trening nogu toliko je intenzivan da zahteva uključenost celog tela. Takođe, ovaj trening će vam pomoći da dobijete najbolje trbušne mišiće koje ste ikada mogli zamisliti", dodao je.

Trener predlaže da vežbate noge barem jednom nedeljno, praktikujući kombinaciju vežbi - čučnjeva, mrtvog dizanja i iskoraka. Don preporučuje da ne forsirate telo i ne povećavate intenzitet treninga od onog optimalnog koji odgovara vašim trenutnim kapacitetima snage.

"Počnite polako. Fokusirajte se se na jačanje nogu, na mobilnost donjeg dela tela.", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.