Fitnes i dijeta

Najzgodnija fitnes influenserka u regionu otkriva greške zbog kojih ne mršavimo VIDEO

Ukoliko pokušavate da smršate, ali vam ne ide, možda grešite u ovim stvarima.

Subota, 10.09.2022.

12:00

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Poznata fitnes influenserka u Regionu Janka Budimir je otkrila u čemu možda grešite ako ne uspevate da smršate.

U video na svom Instagram profilu, objansila je.

1. Nedovoljan unos proteina


Protein je najvažniji nutrijent ukoliko želite da smršate i ako želite da vaše telo lepo izgleda. Tako da ako to nije slučaj, u vašu ishranu uvrstite: jaja, meso, sireve, mahunarke, whey protein, ukoliko želite, i druge izvore proteina.

2. Nedoslednost

Dakle, ako želite da skinete potkožno masno tkivo za određeni vremenski period, jako je važno da budete dosledni i da 80% poštujete ono što vas vodi do vašeg cilja. Ako su to minimalno tri treninga u nedelji bitno je da odradite sva tri i, naravno, da vašu dijetu koja vas vodi do vašeg cilja ispoštujete bar 80%.

3. "Pa srediću malo ishranu da prvo smršam, pa ću tek onda kad smršam da se aktiviram"


Ne! Bez obzira da li imate pet kilograma viška ili 20 kilograma viška bitno je da se aktivirate, da pomerate svoje telo u prostoru. Naravno, ako imate 20 kila viška nećete skakati, radićete vežbe koje su prilagođene vašim trenutnim mogućnostima. Ali, fizička aktivnost je nezamenjiva kada krenete na put gubitka potkožnog masnog tkiva ujedno, naravno ukoliko vam to zdravstveno stanje dozvoljava, je bitno da se aktivirate, da imate neki vid treninga, odnosno fizičke aktivnosti u svom danu i, naravno, da pazite šta jedete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.