Fitnes i dijeta

Ne volite da vežbate, ali morate da počnete? 12-3-30 fitnes trend je za vas, evo o čemu je reč

Fitnes trend pod nazivom 12-3-30 se sve češće pominje na društvenim mrežama, a mi vam otkrivamo o čemu se zapravo radi.

Utorak, 25.10.2022.

10:55

Izvor: ELLE

Ne volite da vežbate, ali morate da počnete? 12-3-30 fitnes trend je za vas, evo o čemu je reč
Foto: Jacob Lund/shutterstock

Podeli:

Traka za trčanje mnogima je noćna mora i uglavnom se niko ne veseli kada dođe vreme za taj deo treninga. Ipak, zahvaljujući TikToku, ova sprava bi uskoro mogla postati vaša najbolja prijateljica!

Naime, 12-3-20 fitnes trend je sasvim novi način vežbanja koji će zavoleti čak i oni koji baš i nisu fanovi trčanja. Da, dobro ste pročitali! A evo i o čemu se radi.
12-3-30 fitnes trend

U pitanju je trčanje na traci koje uključuje određen redosled vežbi. Naime, isprva, potrebno je trčati 12 minuta brzinom od 3 milje na sat (4 km na sat) pa onda sledi šetanje u trajanju od 30 minuta.

Sam koncept osmislila je infuelnserka Lauren Giraldo, koja je još 2019. godine na Jutjubu lansirana ovaj trend. Međutim, tek je sada, preko TikToka, on postao planetarno popularan.

''Plašila sam se teretana i nisam bila motivisana. Onda sam osmislila ovaj tip trčanja na traci'', priznala je Lauren i dodala da je zahvaljujući ovom načinu vežbanja smršala 13 kilograma.

Nakon njenog videa u kojem je objasnila kako je izgubila višak kilograma, brojne devojke (i momci) isprobali su ovaj trend. Ako je verovati njihovim svedočanstvima, ovaj način vežbanja zaista daje rezultate, a prvi su vidljivi već nakon mesec dana.

Fitnes trend pod nazivom 12-3-30 se sve češće pominje na društvenim mrežama, a mi vam otkrivamo o čemu se zapravo radi.

Ovaj trend fokusira se na šetanje, a šetanje je sjajan trening niskog inteziteta. Na ovaj način jačamo kosti i mišiće, pobošljavamo ravnotežu i koordinaciju pokreta, a u isto vreme smanjujemo rizik od srčanih oboljenja i dijabetesa tipa 2.

Pored toga što se možete oprobati na traci za trčanje, ovaj trend pogodan je i za treninge na otvorenom.

Naravno, neće svima prijati, jer neko jednostavno ne voli da trči (ili ne sme, iz zdravstvenih razloga), pa se nemojte forsirati.

Pogledajte kako izgleda trening, kao i njegove rezultate:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare