Fitnes i dijeta

Vežbe za poboljšanje držanja: Ove grupe mišića najviše utiču na to

Držanje možete poboljšati i treningom.

Nedelja, 25.02.2024.

14:00

Izvor: Ženski magazin ·

Vežbe za poboljšanje držanja: Ove grupe mišića najviše utiču na to
Foto: 4 PM production/Shutterstock

Podeli:

Možda ne razmišljate mnogo o tricepsima i vežbama za grudi, ali one su te koje mogu poboljšati vaše držanje.

Kada trenirate grudne mišiće, automatski jačate ruke, ramena i leđa, a u nastavku ćete pronaći 5 lakih vežbi koje će vam pomoći da poboljšate svoje držanje.

Radite tegove ležeći

Lezite na leđa sa savijenim kolenima i stopalima na tlu. Držite bučicu lagane do umerene težine u svakoj ruci i oslonite laktove na pod pod uglom od 45 stepeni. Ovo je početna pozicija. Zatim se istegnite i spojite ruke ispred, a zatim ponovo spustite ruke u stranu dok laktovi ne dodirnu pod. Uradite 10 do 15 ponavljanja.

Ekstenzija za triceps sa bučicama

Stanite u pravu liniju sa stopalima u širini kukova. Držeći bučicu sa obe ruke, savijte laktove i pustite da težina padne iza glave i ponovo ispružite i dovedite ruke u početni položaj. Ponovite 10 do 15 puta.

Sklekovi

Počnite u visokom položaju planka sa spuštenim rukama, paralelno sa ramenima. Savijte laktove da biste spustili telo u pravoj liniji od glave do peta. Uradite 10 do 15 ponavljanja.

Duboki čučanj

Zauzmite položaj kao da sedote u stolici dok u stvari „sedite“ u vazduhu. Čučnite dok laktovi ne dostignu 90 stepeni i vratite se u početni položaj. Ponovite 10 do 15 puta.

Podignite teg jednom rukom

Lezite na leđa sa podignutim nogama i savijenim kolenima. Ispružite levu ruku pravo nagore (dlan okrenut ka unutra) i držite bučicu u desnoj ruci sa laktom naslonjenim na pod pod uglom od oko 45 stepeni, pored grudi. Ponovite 10 puta, sa svakom rukom posebno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare