Iz muškog ugla

Ko je bolji u seksu - muškarci s pločicama na stomaku ili oni s pivskim stomačićem?

Izgled tela muškarca ima veliku ulogu u seksu, od samog izbora partnera do njegovih ljubavnih veština. I dok se kao ideal smatra mišićavo telo muškarca, u praksi je situacija znatno drugačija

Sreda, 04.05.2022.

13:18

Izvor: Business Standard

Ko je bolji u seksu - muškarci s pločicama na stomaku ili oni s pivskim stomačićem?
Foto: NDAB Creativity/shutterstock

Podeli:

Prema istraživanju naučnika s turskog Univerziteta Erciyes muškarci s nešto većim indeksom telesne težine i obimo struka većim od 92 cm, u proseku duže "traju" u seksu – oko 7,3 minute.

S druge strane, muškarci ravnog stomaka imaju prosečno trajanje seksa oko 2,5 minute pre orgazma.

Mršaviji iz grupe jedva su izdržali tri minute, a češće pate i od prerane ejakulacije.

"Recimo da muškarac ima seks 100 puta godišnje. Ako ima naslage na stomaku, on će provesti otprilike osam sati – celi radni dan – više godišnje u seksu sa svojom partnerkom nego ako ima pločice To je znatna količina vremena", piše u izveštaju.

Naime, pivski i razni drugi oblici stomačića povezuju se i s većim nivoom hormona estradiola, ženskog hormona koji je odgovoran za veću izdržljivost u seksu, piše Business Standard.

Osim stomačića, još neke stvari doprinose većoj izdržljivosti. Naime, istraživanja pokazuju da seks duže traje s muškarcima koji su obrezani.

Takođe, seks s kondomima obično traje duže zbog smanjene osetljivosti nerava.

Da pitate žene, u savršenom svetu seks bi u proseku trajao od 10 do 15 minuta, barem tako misli oko 77 odsto pripadnica nežnijeg pola.

To ne uključuje vreme predigre, koja bi po njima trebalo da traje bar 10-ak minuta. U predigru se najčešće uključuje ljubljenje, maženje, masiranje pa i oralni seks – sve pre same penetracije.

U stvarnosti, studije pokazuju da prosečan seks traje svega od tri do sedam minuta, a oko 25 odsto muškaraca pati od prevremene ejakulacije zbog koje sam seks traje manje od tri minute.

Takođe, od pet do deset odsto muškaraca muči odlaže ejakulacija – u kojoj problem nije trajanje seksa, već činjenica da ne mogu da dožive orgazam u seksu s partnerkom ili im za to treba neuobičajeno dugo, preko 30 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.