Iz muškog ugla

Šest tipova žena koje muškarci izbegavaju

Muško-ženski odnosi su tema o kojoj se uvek može razgovarati. Ipak, postoji jedno pitanje koje muči mnoge žene. "Zašto im je teško da nađu partnera sa kojim mogu da imaju kvalitetnu i srećnu vezu?"

Nedelja, 06.11.2022.

14:15

Izvor: Miss7.

Šest tipova žena koje muškarci izbegavaju
Foto: BlueSkyImage/shutterstock

Podeli:

Psiholozi imaju svoje objašnjenje - postoje vrste ponašanja koje muškarci mogu da "podnesu", a postoje i one vrste ponašanja zbog kojih se plaše žena. Ovo su neki od tipova žena koje muškarci izbegavaju:

Previše tajanstvene žene

Postoji izreka da "svaka žena treba da ima tajnu". Naravno, to je do određene mere istina. Ali kad žena počne da se ponaša previše misteriozno, a zatim nestane na nekoliko dana, bez ikakvog objašnjenja, ne javlja se na telefon ili u poslednjem trenutku odustane od dogovora, to nijedan samopouzdani muškarac neće tolerisati, čak i ako mu se ona sviđa.

Četiri tipa žena koje muškarci najčešće izbegavajuŽene s previsokim zahtevima i očekivanjima


Takva žena nikad se ne može u potpunosti zadovoljiti niti usrećiti. Ona će uvek prebaciti odgovornost za svoj život i sve što joj se događa na partnera. Takođe, ako muškarac ne opravda njene nade i očekivanja, uslediće vikanje i prebacivanje krivice. Kao što znate, neprestano nastojati da neko bude srećan i živeti prema nečijim očekivanjima je težak posao. Stoga, muškarac takav odnos izbegava.

Emocionalno nestabilne žene

Takve žene obično "od muve prave slona". One se ne hrane hlebom nego skandalima. Obično su prilično toksične jer isisavaju energiju i hrane se količinom emocija i živaca koje ljudi oko njih troše. Što više takvih situacija stvaraju, to je bolje za njih. One mogu iznenada da puste suzu, a nakon nekoliko minuta mogu ponovo da se smeju kao da se ništa nije dogodilo. Naravno, vrlo je teško imati blizak i dugoročan odnos s takvom osobom jer nije jasno šta se može očekivati od nje u sledećem trenutku.

Žene koje omalovažavaju muškarca

Ove žene sve mogu da urade same i sve znaju bolje od drugih. Takve žene lako je prepoznati jer njihove fraze najčešće počinju s "Ja lično...", "Ja ću popraviti slavinu jer čini mi se da tebi ne ide...". Isto tako, muškarci je obično primete već na prvom "dejtu", kad nakon večere u restoranu odmah izjavi: "Platiću za sebe, ne želim da ti nešto dugujem".

Naravno, takve žene negde duboko u duši takođe žele ljubav i brigu, žele da se opuste i prestanu sve da obavljaju same. Ali zbog nesrećnog iskustva u prošlosti, sada više ne veruju muškarcima i ne očekuju nikakvu pomoć od njih. Naravno, ovakve žene mogu da se "zagreju", ali pre toga muškarac mora da bude spreman da prođe kroz fazu stalne devalvacije svega što čini za nju, nepoverenja i odbijanja.

Večito ljubomorne i željne kontrolisanja

Ovakva žena želi stalno da nadzire sve aspekte čoveka kog već smatra svojom "imovinom": polazeći od onoga što njen partner treba da obuče, do toga s kojim prijateljima treba da se druži. Istovremeno će biti ljubomorna na gotovo svaku ženu koja ga gleda ili koju on pogleda. Naravno, ovde nema mesta ličnom prostoru i vremenu, a normalan čovek neće dozvoliti da ga neko tako ograničava.

Žene koje se stalno žale na sve


Takve žene uvek imaju loš posao, cipele koje su neudobne, a što je najvažnije, ne mogu da upoznaju "Gospodina Savršenog". Nakon razgovora s takvom ženom, muškarac ima osećaj da je sama i nesrećna. Njena negativnost jednostavno će ugasiti njegovu želju za njom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.