Lepota žene

Šest razloga da uradite minival

Minival na kosi je tretman za koji se klijenti u salonu veoma nerado opredeljuju i to isključivo zbog verovanja da će im se kosa oštetiti i da im prelomljena kosa (koju odmah zamisljaju kao jako kovrdžavu) neće dobro stajati.

Sreda, 14.10.2015.

13:35

Autor: Miloš Fijatoviæ

Default images
foto: Thinkstock

Podeli:

Kvalitet i i izgled kose posle minivala zavisi isključivo od frizera koji radi tretman (on je taj koji treba da odredi da li tretman treba uopšte raditi- odnosno da li kosa može da podnese minival, koji preparat upotrebiti, na koji način prelomiti kosu i na kraju kako će se minival uklopiti u vaš staljing).

A evo zašto da uradite minival:

-dobijte volumen koji može biti veći ili manji, i može biti na celoj kosi ili samo pri korenu-retke i slabe kose će od ovog efekta profitirati jer će im se količina kose vizuelno utrostručiti.

-dobijate praktičnu frizuru kojoj nije neophodno feniranje već je dovoljno samo da je osušite i oblikujete rukama.

-dobijate dobru podlogu za trajnu frizuru- ukoliko se preko minivala fenirate onda vam frizura može trajati i nekoliko dana, a da se oblik ne pokvari.

-dobijate ženstveniju frizuru jer je nesporno da je kosa koja u sebi ima pokreta i koja je vesela i vazdušasta ujedno i ženstvenija.

-dobijate veću količinu kose kako na pogled tako i pod rukom- menja se i vaš osećaj za kosu.

-dobijate prepariranu kosu koje se ne masti kao pre- masna kosa je vrlo karakteristična za slabe i ravne kose što minival veoma efikasno neutralize.

Iako pod terminom kvalitet podrzumevamo pre svega stanje vlasi, ipak kada imate bujniju, lepršaviju, praktičniju, ženstveniju, manje masnu i interesantniju kosu tada imate i definitivno kvalitetniju kosu.

Ukoliko minival možete da zamislite ne kao minival koji vam je kao slika već oformljen u glavi, već kao alat kojim možete svoju kosu da oblikujete na x načina i time promenite kosu onda je ovaj tretman već daleko privlačniji.

Miloš Fijatović,
frizerski salon "Fijatović"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare