Lepota žene

Frizer savetuje: Zaboravite ove navike ako želite bujnu kosu

Neke navike prihvatili smo ne znajući koliko su štetne za kosu. Frizer čijim rukama se prepuštaju poznate dame svetske scene Antoni Nider kaže da žene najlakše upadaju u zamku - veruju da će im previše pranja kose poboljšati izgled. Istina je potpuno suprotna.

Četvrtak, 22.02.2018.

13:01

Izvor: Super žena

Frizer savetuje: Zaboravite ove navike ako želite bujnu kosu
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Previše pranja

"Žene treba da peru kosu maksimalno dva puta nedeljno. Kao Francuskinje. Čistoća, ispiranje šamponom samo zapravo šteti vlasima i temenu glave. Boja kojom se farbate bledi, krajevi se neminovno isušuju, dodatno kvarite kvalitet kose. Ona postaje dosadna i beživotna", kaže australijski frizer.

Frotiranje kose

Kada operete kosu ne trljajte je previše peškirom. To je korak koji najčešće šteti kosi. Umesto otga samo je ocedite u kadi dok perete kosu i uvijte je nežno u peškir.

Previše trljanja neće brže osušiti kosu.

Isuviše toplote

Farbane kose, posebno plave, blajhane nikako ne podnose previše toplote. Uvek isprobajte manje toplote, pa onda pojačajte uređaje ako efekat feniranja izostaje.

Frizer kaže i da ne brinete ako nekad ne stignete da se isfenirate. Time ćete možda delovati neurednije, ali vaša kosa će vam biti zahvalna.

Urednost

Dozvolite sebi da imate razbarušenu frizuru.

Nider kaže da nekada treba pratiti stil koji je godinama razvijala Kejt Mos.

"Ona je takoreći pionir u tom pokretu manekenki kojima nije svaka dlaka pod konac. Razbarušena, čupava, pririodna. Treba nekada da budete i takve", kaže poznati frizer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare