Lepota žene

Kako da prepoznate dobre preparate za kosu?

Kada naučite koji proizvodi omekšavaju i hrane kosu, a koji je isušuju i oštećuju, bićete korak bliže kosi kakvu želite. Koje sastojke treba da tražite u proizvodima za negu kose?

Utorak, 17.07.2018.

12:00

Izvor: Super žena

Kako da prepoznate dobre preparate za kosu?
Foto:Thinkstockphotos

Podeli:

Hidratantni balzami

Izaberite balzam sa sledećim sastojcima koji pomažu kosi da zadrži vlažnost: Glicerin, Gliceril stearat, Propilen glikol, Natrij laktat, Natrij PCA.

Neki alkoholi

Masni alkoholi su dobri za kovrdže. Ti alkoholi počinju na slovo "C" i "S": Cetearil alkohol, Cetil alkohol, Stearil alkohol.

Nizak pH nivo

Ako imate suvu kosu, potražite šampone, balzame, gelove, pene i tretmane koji ističu nizak pH nivo na svojim etiketama. Oni će zadržati vlagu u kosi. Takođe, potražite proizvode koji kažu, "intenzivno hidrira", "protiv starenja" ili "zaštita od topline".

Ulja

Proizvodi s hranjivim uljima su dobri za vraćanje vlažnosti u kosu. Ulje avokada, arganovo ulje i maslinovo ulje su dobri za hidrataciju suve kose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare