Lepota žene

Najbolja hrana za rast kose - namirnice koje poboljšavaju kvalitet i gustinu

Svi želimo bujnu kosu, ali širok raspon faktora, od genetike preko hormona do ishrane, određuje koliko brzo vaša kosa raste.

Sreda, 09.02.2022.

11:52

Izvor: index.hr

Najbolja hrana za rast kose - namirnice koje poboljšavaju kvalitet i gustinu
Foto: hedgehog94/Shutterstock

Podeli:

"Zdrava ishrana i zdrava kosa idu ruku pod ruku. U oba slučaja, unos dovoljno proteina uz fokus na zdravoj biljnoj hrani pomoći će vam da dobijete potrebne hranjive supstance, antioksidanse u protivupalnim jedinjenjima vezane za zdraviju kosu", kaže stručnjak za ishranu Samanta Kaseti.

Želite šiške, ali ne i da se ošišate: Pogledajte trik kako da napravite "lažne" VIDEO

Drugim rečima, ishrana bogata vitaminima i mineralima pomaže rastu kose i obezbeđuje da izbegnete gubitak kose povezan sa nedostatkom hranjivih supstanci.

Koliko će kosa biti zdrava zavisi od određenih hranjivih supstanci, kao što su proteini, biotin, vitamin A i vitamin C", dodaje Kaseti. Gvožđe i omega-3 masne kiseline odgovorni su za rast kose, dodaje ona.

Vlada novi bizarni trend u domenu lepote - da li biste probale FOTO

Ako vam se čini da gubite više kose nego inače ili da jednostavno ne raste onoliko brzo koliko biste želeli, najbolje je da se konsultujete sa stručnjakom. U međuvremenu možete da pokušate da u svoj jelovnik dodote više namirnica koje podstiču rast kose.

Prema dijetetičarima to su jogurt, jagode, prokelj, losos, sardina, jaja, sočiva, tofu, leblebije, inćuni, tunjevina, crveno meso, orašasti plodovi i semenke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare