Lepota žene

Krema, losion, mleko ili ulje - kada se nanose i šta je najbolje za negu tela

Mnogi zanemaruju negu tela u u svakodnevnim ritualima, što nije dobro, jer su i koži tela potrebni redovna hidratacija i hranljivi sastojci. Stoga, u narednih nekoliko minuta pročitajte opsežan vodič, nakon koga sigurno nećete imati nedoumica.

Subota, 28.05.2022.

08:54

Izvor: citymagazine

Krema, losion, mleko ili ulje - kada se nanose i šta je najbolje za negu tela
Foto: Inside Creative House/shutterstock

Podeli:

Krema za telo

Vreme nanošenja: ujutro/uveče

Krema za telo pruža najizbalansiraniju negu kože, jer sadrži puno različitih komponenti. Stoga je krema najprikladnija za ishranu i vlaženje kože – otklanja suvoću, ljuštenje i podstiče dugotrajnu hidrataciju. Zbog guste konzistencije kreme se posebno preporučuju u jesen i zimu. Idealna je za one sa suvom i izrazito suvom kožom.

Losion za telo

Vreme nanošenja: jutro


Losioni su laganije teksture, te su idealni za topla godišnje doba, jer se brzo upijaju i ne začepljuju pore. Uz sve to, losioni za telo sjajno hidriraju kožu. Losioni su idealni za dame s masnom i normalnom kožom. Često sadrže voćne kiseline, AHA kiseline, ne pridonose komedogenosti i, između ostalog, doprinose ljuštenje gornjeg sloja epiderma.

Mleko za telo

Vreme nanošenja: jutro


Mleko je proizvod koji je po kvalitetu masniji od losiona pa mu je glavni zadatak da neguje kožu. U sklopu svakog mleka nalazi se kompleks lipida, pa čak i biljno ili pravo mleko: sojino, kokosovo, kozje, kravlje. Savetuje se ženama koje imaju normalnu i masnu kožu.

Ulje za kožu

Vreme nanošenja: uveče (proizvodu treba ostaviti vremena da se upije)


Kozmetička ulja izrađuju se na bazi eteričnih i baznih ulja. Za ekstrakciju ulja najčešće se koriste plodovi kakaa, razni orašasti plodovi, semenke manga. Ulja savršeno neguju i vlaže kožu, i stvaraju zaštitni film na njoj. Budući da su u sastavu takvih proizvoda prisutna eterična ulja, dugo zadržavaju aromu na telu.

Ulja se posebno preporučuju onima sa suvom kožom, ali se mogu koristiti i kod normalnog tipa. Takođe, ne bi trebalo zloupotrebiti ovaj kozmetički proizvod: bolje je koristiti ulja ne više od 2-3 puta nedeljno, u kombinaciji sa losionom ili mlekom. Budući da većina ulja ima komedogeni učinak, ženama s masnim tipom kože i osipom na leđima i prsima bolje je da se suzdrže od korišćenja ulja.

Top 8 saveta za negu tela:

Za hranjenje i vlaženje suve kože, posebno u zimskom razdoblju, najbolja je upotreba odgovarajuće krema za telo.

Lagano vlaženje kože u letnjim mesecima osiguraće losion za telo.

Za negu masne kože koristite mleko.

Ulja za telo, uprkos svom prirodnom sastavu i opipljivim prednostima, bolje je ne zloupotrebiti.

U idealnom slučaju, trebalo bi imati nekoliko proizvoda za negu kože tela za različita godišnja doba.

Ne bi trebalo da koristiti nekoliko proizvoda odjednom, na primer, losion, mleko i ulje – bolje ih je naizmenično nanositi u određenim vremenskim intervalima.

Bilo koji proizvod za negu kože treba nanositi nakon tuširanja ili kupanja, nakon što obrišite kožu peškirom.

Sredstva za negu nanosite u smeru od ekstremiteta prema gore, kružnim pokretima – tako ćete osim hidratacije i ishrane dodatno dobiti i laganu limfnu drenažnu masažu koja će takođe učiniti svoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare