Lepota žene

Kako da istanjite i istaknete crte lica bez hijalurona i botoksa?

Naše lice je deo tela koji najbrže dobija na težini, a najsporije gubi nagomilane masti. A pritom, upravo usko lice, čak i sa nesavršenom figurom, paradoksalno stvara osećaj harmonije, pa čak i mršavosti. Govorimo o pet glavnih pravila za one koji žele da izgube težinu lica.

Četvrtak, 19.01.2023.

16:01

Izvor: Novosti

Kako da istanjite i istaknete crte lica bez hijalurona i botoksa?
Foto:LightField Studios/Shutterstock

Podeli:

Idite kod doktora

Ne kozmetologa, već kod doktora jer često se lice više ne čini zbog masnih naslaga, već zbog edema. Osim toga, uzimanje određenih lekova može izazvati i zadržavanje tečnosti u telu. Prvo se uverite da nema medicinskih razloga, pa tek onda počnite da se borite sa mastima.

Proverite svoju ishranu

Sve što jedemo i pijemo reflektuje se na naše lice - a to nisu uvek pozitivne promene. Dakle, neki proizvodi mogu izazvati upalu, pokvariti ten i čak izazvati otok. Lekari preporučuju da se pre svega odreknu prerađevina od mesa, da jedete manje dimljenog mesa i da smanjite unos lakih ugljenih hidrata. Ali đumbir, kurkuma, cvekla, tikvice i limun, naprotiv, treba dodati u svoju svakodnevnu ishranu.

Vežbajte

To je banalno, ali je činjenica: što više vežbate, veća je verovatnoća da će rezultati jednog dana uticati i na vaše lice. Trening snage je ono što vam treba, jer je potrebno više energije za izgradnju mišića, a telo mora da koristi rezerve masti. Uključujući i onu koja je skrivena na licu.

Spavajte

Ovo je generalno obavezan savet za sve koji žele sjajnu figuru, jer kvalitet i kvantitet sna određuju koliko će vam metabolizam biti brz. Ali u ovom slučaju, san je takođe važan jer tokom noćnog odmora telo obnavlja rad žlezda i pomaže da se "rastera" otok.

Uradite masažu

Redovna masaža lica ne samo da pomaže u održavanju elastičnosti kože, već i "ubrzava" limfnu tečnost koja se akumulira u ćelijama kože i dovodi do otoka. Pokušajte da masirate jednom nedeljno, obraćajući posebnu pažnju na područje brade - i vrlo brzo ćete primetiti rezultat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare