Lepota žene

Jednom kada probate ovu metodu, nećete se vraćati na staro: Obrnuto pranje kose je novi trend

Da li ste čuli za tehniku obrnutog pranja kose? Na mrežama tvrde da kada je jednom isprobate, više se nećete vraćati na staro.

Sreda, 08.03.2023.

13:04

Izvor: Vijesti

Jednom kada probate ovu metodu, nećete se vraćati na staro: Obrnuto pranje kose je novi trend
Foto: NotarYES/Shutterstock

Podeli:

Koliko puta vam je rečeno da izbegavate regenerator jer imate problem s masnom kosom? Verovatno mnogo puta. Međutim, ako odaberete ovaj način pranja kose, nećete morati da se odreknete hidratacije koju vam balzam pruža.

Internet je postao nepresušan izvor novih bjuti trendova. U moru video-snimaka koji se nižu jedan za drugim, čekaju vas raznorazni sadržaji: od profesionalaca koji dele savete do prosečnih korisnika koji su nešto isprobali i to im se dopalo, pa dele svoje otkriće. Jedan u nizu trendova je takozvano "obrnuto pranje kose".

Proces obrnutog pranja kose podrazumeva promenu redosleda korišćenja proizvoda dok peremo kosu. Uobičajeno je, kao što svi znamo, da prvo kosu šamponiramo, a zatim stavljamo regenerator ili masku.

Međutim, sudeći po savetma sa interneta, kosu treba prvo "oprati" regeneratorom, a zatim šamponom. I, navodno, ovaj obrnuti način pranja kose ima mnoge prednosti. Regenerator služi kao svojevrsan zaštitni sloj za kožu glave i kosu. Ako ga prvo stavimo pa posle šamponiramo, to može pomoći da se kosa sporije masti i ne bude toliko teška.

Ako prvo koristite regenerator, a zatim šampon, kako kažu, uklanjate mnogo više regeneratora nego što to radi samo voda, a rezultat je lakša kosa, s obzirom na to da regenerator otežava dlaku kose. Oni koji su isprobali ovu metodu tvrde da im je posle pranja kosa bila lakša, mekša i bujnija.

Dobre strane obrnutog pranja kose:

  • daje kosi sjaj i veći volumen;
  • hidrira kosu iznutra;
  • ne ostavlja masnu kosu posle pranja;
  • sprečava pojavu naelektrisane kose;
  • sprečava nakupljanje nečistoća koje čine kosu teškom;
  • nakon pranja kosa je svilenkasta i lepršava.


Zašto je obrnuto pranje kose bolja opcija?

Kosu smo ranije prali tako što smo je prvo šamponirali, potom stavljali balzam. Na taj način šamponom skidamo nečistoće, ali i prirodna ulja sa kože glave koja su značajna za zdravlje naše kose. Onda balzam služi da nadomesti nedostatak ulja i hidratacije. Zagovornici ovog trenda kažu da je to totalno pogrešno.

Ako prvo stavimo balzam, on će hidrirati kosu i nahraniti vlasište, stvarajući nevidljivi zaštitni sloj i sprečavajući šampon da ukloni previše ulja. Takođe, šampon neće moći da prodre u dubinu i ostavi kosu bez prirodnih ovlaživača. Na taj način, nakon pranja kosa će biti hidrirana, mekana i zdrava.

Kako su glavne prednosti obrnutog pranja kose duboka hidratacija i potencijalno poboljšanje opšteg izgleda kose, svako ga može primeniti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare