Lepota žene

Žene se kunu u ovaj trik sa šamponom: Dodajte jedan sastojak za bujniju kosu

Zdrava i bujna kosa, zar nije to ono što sve mi želimo i što svaka žena prvo primeti na drugoj ženi?

Ponedeljak, 25.09.2023.

14:47

Izvor: krstarica

Žene se kunu u ovaj trik sa šamponom: Dodajte jedan sastojak za bujniju kosu
Foto: korabkova/Shutterstock

Podeli:

Oduvek je poznato da je lepa i zdrava kosa uz osmeh prvo što ugledamo kod svake žene, a nema one dame koja se ne okrene za lepršavom, negovanom i bujnom kosom. Ukoliko niste ispratili trik koji je postao popularan na TikToku, a koji obećava sjajnu kosu i brži rast kose, pravo je vreme da ga isprobate.

U pitanju je karanfilić, poznat po specifičnom ukusu i mirisu, zbog čega je neizostavan u domaćinstvu, ali to nije njegova jedina svrha. Često se koristi i u kineskoj narodnoj medicini protiv nadutosti i gasova ili kao sredstvo protiv bolova, a pošto je bogat esencijalnim hranljivim materijama kao što su vitamin E, magnezijum i kalcijum, teorija da pomaže u nezi kose ima smisla.

Sve to utiče na jačanje folikule dlake i podstiče brži rast kose. Takođe, pospešiće to da nam teme bude čistije, naročito kod onih koji pate od suve i masne kože glave ili svraba na temenu.

Kako da upotrebite karanfilić u nezi kose

Potreban vam je šampon koji inače koristite, ali je poželjno da bude prilagođen vašem tipu kose i ne previše agresivan. Možete koristiti ceo karanfilić ili u prahu - ako koristite ceo, usitnite ga da bi se oslobodilo eterično ulje. Zagrejte vodu da ne bude previše vruća, pa dodajte karanfilić u prahu ili one izdrobljene, te ostavite da odstoji 15-20 minuta.

Procedite smesu i pomešajte je sa šamponom tako da jedna trećina bude mešavina od karanfilića, a dve trećine šampon. Ovu smesu koristite i kao običan šampon, nežno umasirajte u kožu glave i dobro isperite.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare