Lepota žene

Ova tehnika farbanja stvara najlepše prirodne pramenove, ali pripazite - postoji jedan uslov FOTO

Ovo je odlična tehnika posvetljivanja kose, a idealna je za one čija je kosa prethodno minimalno tretirana.

Subota, 28.10.2023.

12:26

Izvor: miss7.24sata.hr

Default images

Podeli:

Jedna od najpopularnijih metoda poslednjih deset godina je foilyage, tehnika kojoj se dugo nije znao tačan naziv. Predstavlja inovativnu kombinaciju balayage-a i tradicionalnog izvlačenja pramenova na foliju, i daje najbolje od oba.

Kosi daje osunčan izgled i minimalno je oštećuje, a rezutati farbanja bez ponavljanja traju do nekoliko meseci. Postiže se intenzivan efekat posvetljivanja; svetlija i blistavija boja kose od tipičnog balayage-a, ali s jednakom nežnošću.

Jedna od glavnih prednosti ove tehnike je jednostavnost održavanja. Koristeći ovu tehniku izrastak je puno manje uočljiv, što znači da ćete ređe morati da posećujete frizera, a ono što je posebno značajno svideće se svima s tamnijom bojom kose koji žele da je posvetle - nema agresivnih metoda za posvetljivanje kose, jer je foilyage siguran način za svetlije pramenove.

Važno je i koje proizvode koristite nakon farbanja. Poznato je da su ljubičasti šamponi nepogrešiv izbor za svetlu kosu, a predlog je i da u svojoj kolekciji imate i proizvode bez sulfata, jer su znatno nežniji prema kosi i usporavaju ispiranje boje. Važno je i da zaštitite kosu od toplote prilikom sušenja fenom, pegle za kosu, figara i sličnih aparata.

Ipak, ono na šta je kod ove tehnike potrebno da pripazite je stanje kose, odnosno koliko je prethodno tretirana hemikalijama. Ako imate određena oštećenja od topotnih uređaja, sami ste farbali kosu kod kuće, već postojeće jake pramenove ili kratku kosu na kojoj je teško postići suptilne prelaze i nijansiranje, ovo i nije najbolja opcija. Zbog toga se posavetujte s frizerom oko daljih koraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare