Lepota žene

Tri greške koje žene prave u nezi kože posle tridesete VIDEO

Iako s godinama počinjemo više da ulažemo u negu kože i lica, ermatološkinja Širin Idris iz Njujorka tvrdi da nije potrebno trošiti velike iznose novca na skupu kozmetiku, jer koža počinje gubiti na volumenu.

Nedelja, 29.10.2023.

15:45

Izvor: najžena.alo.rs

Tri greške koje žene prave u nezi kože posle tridesete VIDEO
Foto: Lyubov Levitskaya/Shutterstock

Podeli:

Na društvenoj mreži Tiktok je objasnila da se koža menja kako starimo i objavila dokazana rešenja za usporavanje starenja. Širin je objasnila da je njen video-snimak pravi za one žene koje su u tridesetima i koje se osećaju kao da im je koža iznenada "pala".

"Ja sam sertifikovani dermatolog i uskoro ću napuniti 40 godina, a ovo je najvažnije što bi trebalo da o svojim tridesetima. Nikakva količina kreme, hidratantne kreme, peptida, retinola, kiseline za piling ili kreme za sunčanje neće vratiti volumen vašem licu", rekla je dermatoškinja.

Dodala jr i da se povećanje volumena može postići samo kozmetičkim zahvatima koji zahtevaju iglu, ali je moguće sprečiti starenje pravilnom rutinom nege kože.

"Od najvećih stvari koje sam primetila da se ljudima razvijaju u tridesetima, a koje pridonose starijem i umornom izgledu kože, obično se radi o ove tri stvari. Broj jedan je promena boje i neujednačen ton kože. Štetan uticaj sunca iz mladosti pojavljuje se na licu, a ključno je korišćenje proizvoda za promenu boje i hiperpigmentaciju. Akne su broj dva, jer vam u tridesetima više rade hormoni. Vaša koža postaje masnija i mnoge žene razviju hormonske akne. Azelaična kiselina izvrstan je dodatak vašoj rutini da biste to smirili. I poslednje, fine linije i bore. Nekoliko srećnika ih razvije kasnije u životu - u četrdesetima, a neki ljudi ih dobiju u tridesetima. One su neizbežne, ali možete pomoći oporavku svoje kože tako što ćete joj dati hranjive supstance koje su joj potrebne."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare