Psiholog otkriva: Ovo je najvažniji faktor za stabilnu vezu i brak

Ljubav je najlepši osećaj na svetu, ali kako bi odnos između dvoje zaljubljenih opstao potrebno je da budete na istoj frekvenciji.

Ponedeljak, 17.12.2018.

13:02

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Psiholog otkriva: Ovo je najvažniji faktor za stabilnu vezu i brak
foto: Thinkstock

Podeli:

Psiholog Peter Pirson, koji u Kaliforniji vodi Institut za parove i celu svoju karijeru posvetio je rešavanju ljubavnih problema, tvrdi da samo jedna stvar garantuje stabilnu i uspešnu vezu.

To su – temeljne vrednosti. Tačnije, važno je da s partnerom delite iste temeljne vrednosti.

"Temeljne vrednosti su važnije od naleta uzbuđenja koje osećate kada upoznate nekoga s kim delite osećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije s vremenom izbledeti, a zajedničke vrednosti opstaju", rekao je za BI doktor Pirson.

Kaže kako interesi mogu biti predmet kompromisa, ali ne i vrednosti.

Ako biste vi želeli za vikend da odete u prirodu, a vaš partner želi da ostanete kod kuće i pravite večeru za prijatelje, kompromisno se možete dogovoriti da ovaj vikend ispunite njegovu želju, a sledeći vašu.

Međutim, ako vi želite decu, a vaš partner izričito odbija tu ideju, to je pitanje temeljnih vrednosti koje može dovesti do problema u vezi.

Zbog toga je važno da prilikom upuštanja u ljubavne vezu vodite računa o svojim vrednostima i vrednostima osobe za koju ste zainteresovani kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svetova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.