"G tačka je vrh ledenog brega"; stimulacija druge regije je ključna za više orgazama

Deo tela koji se zove klitouretrovaginalni kompleks (CUV) ne samo da pruža ozbiljno zadovoljstvo, već može izazvati i vaginalne orgazme koji celo telo prožimaju intenzivnim zadovoljstvom.

Sreda, 20.07.2022.

14:52

Izvor: Men's Health

Foto: fizkes/Shutterstock

Podeli:

Italijanski naučnici kažu da ne postoji jedno određeno mesto koje služi kao magično dugme za aktiviranje seksualnog zadovoljstva, kao što se to smatra za "G" tačku. Radi se zapravo o većoj erogenoj zoni koja obuhvata nekoliko različitih organa, pokazala je njihova studija.

Da li je seks u bazenima i moru nezdrav?

Ova zona se naziva klitouretrovaginalni kompleks (CUV), termin koji uključuje prednji deo vaginalnog zida, uretru, parauretralne žlezde i unutrašnji "koren" klitorisa.

Ljubitelji oralnog seksa uz vodoinstalater pozu mogu da imaju sve

Stimulisanje ove regije ne samo da pruža ozbiljno zadovoljstvo, već može izazvati i vaginalne orgazme koji celo telo prožimaju intenzivnim zadovoljstvom.

One su nezasite i nikad im nije dosta: Evo koliko često žene žele seks

"Ultrazvukom smo otkrili da samozadovoljavanje spoljašnjeg klitorisa aktivira cirkulaciju krvi samo u klitorisu. Međutim, unutrašnja stimulacija tokom prodiranja može da aktivira cirkulaciju krvi u svim 'CUV’'strukturama", objasnio je dr Emanuel Džanini, profesor Univerziteta Tor Vergata u Rimu.

"Umesto da fokusirate svoju pažnju na jednu malu tačku, jednostavno se fokusirajte na prednji deo zida vagine. Prodiranje otpozadi (doggy style) i kaubojka su najbolji seksualni položaji koji će vam pomoći da dođete do tog područja, iako se to razlikuje za svaku ženu", dodao je dr Džanini.

Dr Džanini dodaje da pomaže i korišćenje prstiju. Umetanjem jednog ili dva prsta, dlanom nagore, se stimuliše 'CUV' region.

"Klitoris je samo mala tačka na vrhu brda"

Sa ovom teorijom se slažu i norveški naučnici medicine dr Nina Brohman i Elen Štoken Dal. One veruju da je klitoris "samo mala tačka na vrhu brda".

"Jedna nova hipoteza kaže da 'G' tačka uopšte nije poseban organ ili mesto, već jednostavno leži duboko u unutrašnjem delu klitorisa, koji se stimuliše tokom seksa", kaže dr Nina Brohman.

Dodaje da smo vaspitani da verujemo da je klitoris, veličine suvog grožđa, mesto ukupnog ženskog zadovoljstva.

"Istina je da je ovo malo 'dugme' samo vrh ledenog brega, mali deo velikog i izuzetno osetljivog organa koji se proteže duboko u karlicu žene", objašnjava dr Brohman

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.