Ova seks poza je najnoviji trend: Ako vam je dosadio "dogi", zabavite se uz "frogi"

Neke stvari u životu su toliko dobre da volimo da ih radimo iznova i iznova, bez velikih promena. Seks, smatraju stručnjaci, nije jedna od njih.

Subota, 24.12.2022.

15:15

Izvor: zadovoljna.hr

Ova seks poza je najnoviji trend: Ako vam je dosadio
Foto: 4 PM production/Shutterstock

Podeli:

Čak i oni parovi sa najtoplijom iskrom ponekad moraju da naprave neku promenu, kako bi začinili svoj seksualni život i tako se povezali na dubljem nivou. Intima je izrazito bitna za čvrste i stabilne veze, a ako već napamet znate kako će izgledati seks sa vašim dugogodišnjim partnerom, to je alarm za uzbunu.

Nije lep, al' je njen: Emili Ratajkovski pokazala novog dečka FOTO

Isprobavanje raznih seksualnih poza može učiniti čuda za vaš odnos. Stručnjaci smatraju da se na taj način razvija poverenje između partnera, a ono je ključ uspešne i duge veze. Ako vam je dosadila misionarska, kaubojska, "spooning" ili "doggy", isprobajte novi seks trend – frogi!

Seksolozi su, proučavajući bizarne seksualne navike vodozemaca, otkrili inovativni seksualni položaj za koji smatraju da će promeniti pojam ženskog zadovoljstva. Ovo istraživanje bi moglo poslužiti kao inspiracija za novu stranicu Kama Sutre. Radi se o varijaciji na dobro nam poznatu obrnutu kaubojska pozu. Muškarac sedi na kraju kreveta, a noge su mu čvrsto na podu. Žena treba da sedne na njega, okrenuta leđima, a noge bi trebalo da raširi i spoji ih u petama.

3 u 1 – poza u seksu sa kojom ne možete da pogrešite, jedino ako ste baksuz FOTO

Inspiracija za ovu pozu dolazi iz joge koja ima brojne benefite za naše zdravlje. Poza je odlična za cirkulaciju, pomaže kod bolova u kukovima, kod hemeroida i pomaže za normalno funkcioniranje probavnog trakta. Žena je u frogiju u prvom planu, pa može sama da utiče na svoje zadovoljstvo tako što će preuzeti kontrolu i odrediti tempo.

Ako više volite dogi, isprobajte još jednu zanimljivu pozu – "leapfrog", što u prevodu znači preskok. Iako je inspirisana poskakivanjem žaba, ova poza ne uključuje preskakanje partnera za vreme seksa. Za uživanje u ovoj pozi, treba da se spustite na kolena i dlanove, kao kod dogi poze, ali tako da čelo naslonite na krevet dok kukove podižete u vis.

Začinite strasti u krevetu: Poza 69 odlazi u zaborav, položaj 77 dovodi žene do ludila

Na ovaj način možete osigurati najsnažniji seks do sada. Idealna je za parove koji uživaju u dubljoj penetraciji. Ovo je zabavan, ugodan i drugačiji položaj, a ako dodate i jastuke, doživećete nezaboravno iskustvo, kaže Dženet Brito, klinička psihološkinja i terapeutkinja iz Centra za seksualno zdravlje na Havajima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.