Ovo su tipovi muškaraca s kojima žene dožive najjači orgazam

Istraživanje je sprovedeno na 103 žene između 20 i 69 godina koje su više od sat vremena ispunjavale upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti.

Četvrtak, 30.03.2023.

13:31

Izvor: 24sata.hr/Bruno Serdar

Ovo su tipovi muškaraca s kojima žene dožive najjači orgazam

Podeli:

Ženski orgazam oduvek je bila složena tema i mnogi muškarci još uvek ga doživljavaju kao misteriju, te se često pitaju da li su ga žene stvarno doživele ili su opet odglumile. Međutim, čini se da najmanje treba da se brinu muškarci sa osmehom na licu, pokazalo je istraživanje objavljeno u Socioaffective Neuroscience & Psychology.

Istraživanje je sprovedeno na 103 žene između 20 i 69 godina koje su više od sat vremena ispunjavale upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti.

Žene koje su bile u predanim, dugim vezama nisu bile deo ankete jer su osobe koje su je sprovodile verovale da se osobe u vezi mogu osećati „obveznim da ocenjuju ​​svog trenutnog partnera bolje nego što je činjenično tačno“.
Muškarci veselog, razigranog karaktera

Prema ovom istraživanju, muškarci koje većina ljudi označava kao duhovite, odnosno skloni su šalama i zabavnim razgovorima, ispali su najbolji ljubavnici. Šaljivi, kreativni i emocionalno topli muškarci češće su ženama pružili orgazme, a pripadnice lepšeg pola orgazme s njima ocenjuju kao najbolje.

Cilj istraživanja bio je da otkrije koje su osobine kod muškaraca povezane s njihovim pružanjem najboljeg orgazma. Prema istraživanju, veseo i zaigran karakter koji se doživljava i kao dobro raspoloženje kod muškaraca, bio je faktor postizanja seksualnih vrhunaca koji se pamte. To sugeriše da humor vodi do bliskosti koja omogućava ženama da iskuse intimnost na mnogo višem nivou.
Muškarci puni samopouzdanja koji dobro zarađuju

U prethodnim istraživanjima od psiholoških osobina dobrog ljubavnika, žene su najčešće isticale dva faktora – samopouzdanje i visinu prihoda muškarca.

Veruje se kako muškarci koji dobro zarađuju te imaju visoko samopouzdanje, u krevetu pokazuju više inicijative, manje su skloni samokritici i draže im je da eksperimentišu.

Što se tiče poželjnih fizičkih osobina i lakoće postizanja orgazma, ranija su istraživanja otkrila kako je orgazam u snažnoj korelaciji s time koliko je sam muškarac fizički privlačan partnerki, a na veliko iznenađenje i s jednim fizičkim atributom – širinom njegovih ramena. Naime, širina ramena povezuje se s višim nivoom testosterona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare