Možda su pločice na stomaku "seksi", ali nauka tvrdi: "Muškarci sa stomakom su bolji u krevetu"

Naučnici tvrde da je bolje skrenuti pogled na muškarca čija je građa više nalik Homeru Simpsonu.

Sreda, 17.05.2023.

18:30

Izvor: 24sedam.rs/K.B.

Default images

Podeli:

Iako na prvi pogled možda nema privlačnu građu, muškarac sa pivskim stomakom može da vas iznenadi i na druge važne načine. Studija naučnika u Turskoj 2017. godine je pokazala da muškarci sa istaknutim stomakom i viškom kilograma mogu da izdrže mnogo duže u krevetu od mršavih muškaraca.

Istraživanje naučnika je proučavalo vezu između indeksa telesne mase (BMI) i seksualnih performansi kod 100 muškaraca koji su priznali da imaju poteškoće u seksu, u poređenju sa onima koji nisu imali problema. Rezultati su pokazali da muškarci sa višim indeksom telesne mase i većim stomakom u proseku su izdržali 7,3 minuta u krevetu, dok su mršaviji muškarci izdržali samo dva minuta. Ova razlika od pet minuta je značajna. Takođe, otkriveno je da mršaviji muškarci češće pate od prerane ejakulacije.

Tako da bi ta zgodna devojka iz teretane zapravo mogla da bude mnogo gora u krevetu nego neko mnogo manje zategnut ili čak bucmast. Ovo bi moglo biti malo razočaranje ako tražite samo muškarca sa definisanim mišićima i atletskim izgledom.

S druge strane, ako ste jedan od onih koji teško odolevaju kasnonoćnim grickalicama, znajte da ste u dobrom društvu, a sigurno nećete osuđivati nečiji stomak. Na prvi pogled, ovo može zvučati čudno, a mnogi se pitaju da li je seksualni život odraz opšteg zdravstvenog stanja, posebno u kontekstu upozorenja o opasnostima gojaznosti. Međutim, naučnici kažu da je situacija ipak kompleksnija od toga.

Više sala na stomaku, kažu, znači da dotični muškarac sadrži više ženskog polnog hormona estradiola, koji pomaže u sprečavanju orgazma. Naučnici su čak otišli ​​toliko daleko da su rekli da muškarci sa manje muževnim telima imaju prednost u performansama u odnosu na atletske tipove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.