Da bi užitak u krevetu bio još snažniji, probajte ovaj trik

"Kada žena stenje tokom vođenja ljubavi, grlo se otvara, disanje se usporava, a mišići na dnu karlice se opuštaju. To zna dovesti do zapanjujućeg orgazma".

Nedelja, 21.05.2023.

14:23

Izvor: 24sata.hr/Tina Kos

Da bi užitak u krevetu bio još snažniji, probajte ovaj trik
Foto: Ground Picture/shutterstock

Podeli:

Stenjanje je znak da se u krevetu sve odvija baš kako treba, vlada zadovoljstvo i užitak te da partneri vode jedno drugo do vrhunca. To je najčešće nehotična reakcija do koje dolazi tokom seksa, iako neke žene namerno malo više naglase stenjanje da bi užitak bio još snažniji. U tome nema ništa loše, smatra dr. sc. Lori Minc, autorka knjige Becoming Cliterate.

"Jedno istraživanje je pokazalo da što dublje proživljavate seksualno iskustvo, zvukovi koje tada proizvodite mogu biti manje potisnuti. Vaše sopstveno stenjanje tako služi jačanju ličnog uzbuđenja. Dobar seks deluje kao oslobađanje, a glasno stenjanje je deo tog procesa i ono vam omogućava potpuno uranjanje u zadovoljstvo", objasnila je doktorka.

"Kada žena stenje tokom vođenja ljubavi, grlo se otvara, disanje se usporava, a mišići na dnu karlice se opuštaju. To zna dovesti do zapanjujućeg orgazma", dodala je ona.

Ipak, postoje ljudi koji nisu glasni tokom seksa, tihi su i ne proizvode glasne uzdahe i stenjanje – i to je sasvim u redu.

"Glasni zvukovi pomažu nekim ljudima da se uzbude i dožive zadovoljstvo, a drugima to smeta. Ponekad glasno stenjanje ili čak vrištanje odgovara trenutnom raspoloženju, a nekad biste radije uživali u tihom seksu. Važno je činiti ono od čega se osećate dobro", kaže Nikol Burati, stručnjakinja za seks i ljubavne odnose.

"Iskreno, to je nešto što preporučujem. Probajte glasno da stenjete dok ste sami. Sledeći put se tokom masturbacije prepustite glasnom stenjanju. Započnite sa dubokim udahom pa ispuštajte vazduh polako i uzdišite tako da se to čuje. Obratite potom pažnju kako to deluje na seksualno iskustvo i osećate li se dobro nakon toga", savetuje Burati.

"Takođe, pokušajte o tome da razgovarate partnerom i zajedno pokušajte da voditi ljubav glasnije. Imajte na umu da jačina stenjanja i drugi zvukovi koji nastaju tokom seksa, zavise od čoveka do čoveka i ne postoji univerzalno pravilo za to. Zato je važno obratiti pažnju na svoje iskustvo i iz njega izvući ono najbolje. Važno je opustiti se i prepustiti užitku", savetuje.

"Imajte na umu da laži u vezi nisu poželjne pa se suzdržite od glumljenja orgazma i lažnog stenjanja jer to neće niti na koji način pomoći vašoj ljubavnoj vezi ni seksualnom životu. Glumljenjem samo učimo partnera da zapravo radi ono što nam ne odgovara i ne deluje na naše seksualno uzbuđenje", pojasnila je Lori Minc

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare