Istina ili mit? Žene tvrde da je ovaj tip muškaraca najbolji u seksu

Žensko seksualno zadovoljstvo još je uvek obavijeno velom tajni. I dok je muški vrhunac istražen uzduž i popreko, ponajpre jer je direktno povezan sa stvaranjem potomstva, ženski je još uvek tabu tema. Možda je baš to razlog zašto oko 40 posto žena ne doživljava orgazam tokom seksa

Ponedeljak, 22.05.2023.

13:38

Izvor: zadovoljna.hr

Istina ili mit? Žene tvrde da je ovaj tip muškaraca najbolji u seksu
Foto: 4 PM production/Shutterstock

Podeli:

Istraživanja su potvrdila da smo za tu statistiku podjednako krivi. Žene zbog kočnice u glavi i očekivanja da muškarci pročitaju njihove misli, a muškarci zbog loše komunikacije i manjka truda i motivacije.

Ipak, muškarci kao dobar seks ističu onaj u kojem je partnerka zadovoljena, a novo je istraživanje pokazalo da postoji tip muškarca koji žene ističu kao najbolji u krevetu. Zašto žene vole "loše momke?"

Evolucijski biolozi ovakav tip muškarca nazivaju još i hipermuškarcima. Dakle, oni su "više muškarci" samo jer imaju stav, gard, verovatno puno loših navika i još više seksualnih partnerka. Ne mogu se vezati, narcisoidni su, a ljubav i seks nikada ne stavljaju u istu rečenicu.

Loši momci skoro su uvek pobednici u psihološkim igricama koje igramo po njihovim pravilima. Njima je puno veća motivacija da pokažu ženi da su jako dobri ljubavnici, nego da joj pruže intimno zadovoljstvo.

Međutim, u ovoj priči puno veću ulogu ima jedna druga nauka, a to je biologija.

Sasvim je prirodno da žene privlače loši momci – jer oni ispuštaju više testosterona, što dovodi do odvažnosti i naglašenije seksualnosti. Takav tip muškarca je buntovan i emocionalno nedostupan, a žene misle da ih najviše privlači, sve dok ne osete gorčinu slomljenog srca, kaže Madelin A. Fugère, profesorka psihologije na Univerzitetu Eastern Connecticut State.

Žene seks povezuju s emocijama pa će najviše uživati s muškarcem s kojim će se osećati vredno. Nedavno istraživanje objavljeno u British Journal of Psychology kaže da žene ipak dobre momke ističu kao bolje ljubavnike.

Zašto su "dobri momci" bolji za žensko zadovoljstvo?

Pod pojmom dobri momci, kriju se džentlmeni kojima ljubav i seks i te kako idu u istu rečenicu. Oni nemaju previše seksualnog iskustva i nikad ne objektivizuju žene. Iako iz njih ne pršte testosteron i buntovnost, žene s njima vole da provode vreme, a nakon seksa se osećaju puno srećnije i zadovoljnije.

Takođe, muškarci koji nemaju puno iskustva u krevetu više su fokusirani na žensko zadovoljstvo i više se trude. Muškarci imaju tendenciju da preuveličavaju broj partnerki s kojima su spavali, a istraživanje je pokazalo da žene ipak iskrenost smatraju seksipilnijom vrlinom

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare