Jedina Srpkinja među "Viktorijinim anđelima" zablistala na reviji FOTO

Naša manekenka Kristina Perić je jedina devojka iz Srbije koja radi za prestižni brend donjeg veša, za "Viktorijas sikret" i jedna je od "anđela", a sinoć je otvorila reviju dizajnerke Suzane Perić u okviru Srpske nedelje mode (Serbia Fashion Week) u Novom Sadu.

Utorak, 28.09.2021.

14:13

Izvor: Super žena

Jedina Srpkinja među
Foto: Profimedia

Podeli:

Kada je počinjala da se bavi ovim poslom, u Srbiji su joj rekli da nikad neće uspeti, jer, po njihovim rečima, Kristina nema X faktor, kao i da je niska.

Manekenka je visoka 176 centimetara, a reči koje su joj upućene o uspehu očigledno je da su bile loše prognoze, jer je godinama vladala svetskim modnim pistama:

"Imala sam samo dvanaest–trinaest godina kad me je tokom jedne šetnje sa drugaricom Knez Mihailovom ulicom zaustavila Vesna Jovović. Prišla mi je i rekla: 'Mi tebe tražimo'. 'Dobro, a šta sam uradila?', odvratila sam. Ništa mi nije bilo jasno. Objasnila mi je da je skaut jedne pariske agencije koja ima franšizu u Evropi. Postala sam član te agencije, ali nisam ništa radila, jer za decu tog uzrasta i nije bilo angažmana", govorila je za medijie.

Njena karijera je brzo počela da se razvija u inostranstvu, a svoj prvi posao je dobila kada je ima 16 godina.

"Potom sam prešla u Cristal, domaću modnu agenciju, gde sam mnogo toga naučila i stekla samopouzdanje, a kako je ona sarađivala sa inostranstvom, počela sam da radim, ali ne u Srbiji. Ja sam, iskreno, oduvek i želela da u inostranstvu gradim karijeru. Sebe sam oduvek videla u ovom poslu. Kada sam bila dete, svi su mi govorili da ću jednom postati model jer sam mršava i visoka, a i ja sam se u tome prepoznavala. Mama mi kaže da sam još kao sasvim mala devojčica bukvalno pozirala za svako fotografisanje kao da sam već znala šta treba da radim. Sada kada pogledam te slike uvek se nasmejem. Prvi veliki posao dobila sam sa šesnaest godina. Bilo je to slikanje u Milanu za Sisli, jedan od brendova u okviru Beneton grupe. Posle toga novi angažmani su se samo nizali", govorila je.

Još kao veoma mlada verovala je u sebe, a jedna od najvećih želja bila joj je da radi za "Viktorijas sikret". Sarađivala je sa mnogim brendovima, a fotogafisala se i za prestižne monde magazine:

"Mislim da sam na početku sama sebi bila najveća podrška. Išla sam ka tome čemu sam težila. Roditelji su mi pomagali samim tim što su me pustili da idem svojim putem. Od šesnaeste sam stalno putovala po svetu. Nakon slikanja za Sisli, radila sam za brendove Intimisimi, Kalcedonija, Riplej, fotografisala se za El, Vog... Po završetku srednje škole preselila sam se u Njujork. Oduvek sam želela da radim za 'Viktorijas sikret', sad mi se čini kao da sam samo o tome razmišljala. Pre četiri godine i to se desilo. Njihov agent me je pozvao, prošla sam kasting i tada sam snimila prvi katalog za njih. Postati Viktorijin anđeo je kruna modelinga i velika je čast biti deo te priče. Definitivno mi je to oduvek bilo cilj. Do sada sam radila samo slikanja, reviju još nisam", rekla je u intervjuu za "Gloriju" prošle godine.

Ova lepotica se prošle godine venčala i svom prezimenu dodala je i Đurđević, kako se preziva njen suprug Damir. Zajednički život su započeli u Los Anđelesu.

"Bilo je pitanje da li ćemo živeti u Njujorku ili Los Anđelesu i odlučili smo se za Zapadnu obalu zbog klime. Moji roditelji su u Beograd došli iz Dalmacije i ja, mada sam rođena u našoj prestonici, osećam mediteransko poreklo, te mi više prija topla klima. Način života je mnogo bolji u Los Anđelesu nego u Njujorku, a ja definitivno želim da živim u Americi. U Njujorku čovek nema vremena ni za šta jer je tempo jako brz. U El-Eju se sve završava do jedan sat posle ponoći. Nema partijanja kao u Beogradu. Svi izlaze na večeru, posle odu u neki bar i to je sve. Živimo u stanu u Holivudu. Na sat i po vožnje imamo mesto gde možemo da skijamo, isto toliko nam treba da stignemo do pustinje, a tu nam je plaža. Los Anđeles vidim kao idealno mesto za život", istakla je.

O svom suprugu ima samo reči hvale, a govorila je i o periodu kada joj je bilo teško u životu.

"Suprug mi je veliki oslonac. On je prvi put u Ameriku došao posle venčanja, čim smo sredili papire. Moj život je sada mnogo lepši i lakši. Pre, dok sam bila sama, prolazila sam faze kada sam se psihički osećala loše. Stalno sam radila, a nisam imala pored sebe nikoga bliskog kome bih mogla da kažem kako se osećam. Nekada sam na snimanja na bližim destinacijama vodila sestru ili kumu, a dešavalo se i da se nađem u prelepom dalekom predelu ali da ne uživam, jer nemam s kim to da podelim. Sve pada u vodu kad znaš da nisi sa svojim prijateljima, porodicom ili partnerom. Damir i ja sada zajedno putujemo i zbog posla i privatno."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.